<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Sterk Techniekonderwijs

Iedere dag zetten onze onderwijsprofessionals zich in voor het techniekonderwijs van de toekomst. Ontdek wat WisMon doet om Techniekonderwijs weer Sterk te maken.

De behoefte aan goed opgeleide technici zal de komende jaren blijven groeien. Niet alleen binnen de technische beroepen, maar ook in andere sectoren, zoals de zorg. Sinds 2018 wordt er extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. In de periode 2020-2023 worden bovendien extra middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid (Sterk Techniek Onderwijs). Het doel van deze plannen is een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs in Nederland.

Wat doet WisMon met techniekonderwijs?

WisMon ondersteunt scholen en regio’s bij het maken, concretiseren en realiseren van de plannen. Wij werken hierbij samen met diverse partners en landelijke instanties zoals het SLO en Stichting Platforms VMBO.
We verzorgen advies- en implementatietrajecten, nascholing en ontwikkeltrajecten voor docenten en praktische arrangementen (totaaloplossingen) voor scholen. Hiermee werken we aan innovatie op het gebied van techniekonderwijs binnen thema’s als onderzoekend & ontwerpend leren, practicumonderwijs3D-printenlasersnijdenrobotica en programmeren, AI en VR. Daarnaast richten we samen met partners creatieve klaslokalen in voor het techniekonderwijs van morgen. Door onze ervaring in zowel het PO, het VO als HO hebben we altijd oog voor verbinding van deze onderwijsniveaus. Neem ook eens een kijkje op onze onderwijspagina’s over Maakonderwijs en het Klaslokaal voor de Toekomst.

Samen aan de slag voor techniek

Advies & ondersteuning STO's

WisMon helpt onderwijsinstellingen met allerlei hulpvragen rondom techniekonderwijs. Al onze adviestrajecten worden begeleid door vakdocenten en onderwijskundigen. We bundelen onze krachten en delen onze kennis en ervaring, met verbetering van onderwijs als einddoel.

Bijscholing VMBO

Ben je werkzaam als docent en op zoek naar een praktische training op het gebied van bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs? Lees onze visie op leren en ontdek welke trainingen wij voor je kunnen verzorgen, waarvan een aantal ook via Bijscholing VMBO.

Klaslokaal voor de Toekomst

Ben je bezig met het ontwikkelen van een techlab voor leerlingen? Onze inhoudelijke specialisten denken graag met je mee en helpen je bij het maken van de juiste keuzes.

Leermiddelen

WisMon helpt je bij de toepassing van innovatieve leermiddelen als VR-brillen, 3D-printers, lasersnijders, robots etc, zodat je hier op school optimaal gebruik van kunt maken.

Bijscholing VMBO

WisMon werkt samen met Stichting Platforms VMBO (SPV) in het kader van het project ‘Bijscholing VMBO’ aan het ontwikkelen en uitvoeren van scholing. Deze is bedoeld voor scholen en docenten die binnen de nieuwe leerweg een praktijkgericht programma gaan vormgeven. Daarnaast bieden wij de komende jaren diverse gesubsidieerde trainingen rondom 3D-printen, VR en Robotica & Programmeren aan via Bijscholing VMBO.

Meer informatie

De nieuwe leerweg

De komende jaren krijgen 136 pilotscholen de mogelijkheid bij te dragen aan het doorontwikkelen van het praktijkgerichte programma; Pilot Praktijkgerichte Programma’s, in het kader van De nieuwe leerweg VMBO Gemengde leerweg en Theoretische leerweg (GL&TL). Een fantastische ontwikkeling om alle leerlingen in het VMBO de kans te geven om praktijkgericht aan de slag te gaan binnen hun gekozen profiel. De pilotscholen worden hierbij onder meer ondersteund door de projectgroep scholing nieuwe leerweg VMBO van Stichting Platforms VMBO. Remco Liefting, manager en specialist innovatief onderwijs binnen WisMon, is lid van deze projectgroep. De projectgroep is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en geven van gepaste scholing aan de betrokken leerkrachten en schoolleiders.

Meer informatie

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat wij kunnen betekenen voor (Sterk) techniekonderwijs op school? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Leapo les- en leerportaal

Wil jij jezelf én je leerlingen verder ontwikkelen op het gebied van robotica, programmeren, 3D-printen en/of W&T? Met ons online lesportaal Leapo helpen we je waar en wanneer jij dat wilt. Je vindt er uitgewerkte leerlijnen met cursussen voor jou als leerkracht en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt.