<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

(Sterk) Techniekonderwijs

Iedere dag zetten onze onderwijsprofessionals zich in voor het bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs van morgen. Ontdek wat WisMon doet om Techniekonderwijs weer Sterk te maken.

De behoefte aan goed opgeleide technici zal de komende jaren blijven groeien. Niet alleen binnen de technische beroepen, maar ook in andere sectoren, zoals de zorg. Sinds 2018 wordt er extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. In de periode 2020-2023 worden bovendien extra middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid (Sterk Techniek Onderwijs). Het doel van deze plannen is een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs in Nederland.

WisMon ondersteunt scholen en regio’s bij het maken en concretiseren van de regionale plannen. We bieden advies, ondersteuning, nascholing en praktische leermiddelen aan om scholen te helpen bij de uitvoering van de plannen.

Dit doen wij natuurlijk niet alleen. Wij werken samen met diverse landelijke instanties als het SLO en Stichting Platforms VMBO. Daarbij geven we de ambitieuze plannen van scholen concreet vorm met partners als Heutink.

Samen aan de slag voor techniek

Advies & Implementatie

WisMon helpt onderwijsinstellingen met allerlei hulpvragen rondom bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs. Al onze adviestrajecten worden begeleid door vakdocenten en onderwijskundigen. We bundelen onze krachten en delen onze kennis en ervaring, met verbetering van onderwijs als einddoel.

Meer informatie

Bijscholing VMBO

Ben je werkzaam als docent en op zoek naar een praktische training op het gebied van bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs? Lees onze visie op leren en ontdek welke trainingen wij voor je kunnen verzorgen, waarvan een aantal ook via Bijscholing VMBO.

Meer informatie

Tech- & Medialabs

Ben je bezig met het ontwikkelen van een innovatieve ontdekplek voor leerlingen? Onze inhoudelijke specialisten denken graag met je mee en helpen je bij het maken van de juiste keuzes.

Meer informatie

Leermiddelen

Meer informatie

Wij houden van het VMBO

WisMon werkt samen met Stichting Platforms VMBO (SPV) in het kader van het project ‘Bijscholing VMBO’ aan het ontwikkelen en uitvoeren van scholing. Deze is bedoeld voor scholen en docenten die binnen de nieuwe leerweg een praktijkgericht programma gaan vormgeven. Daarnaast bieden wij de komende jaren diverse gesubsidieerde trainingen rondom 3D-printen, VR en Robotica & Programmeren aan via Bijscholing VMBO.

Meer informatie

Innovatief Onderwijs

Iedere dag zetten onze onderwijsprofessionals zich in voor het bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs van morgen. Wij bieden ondersteuning en advies op maat. Ontdek wat WisMon voor jou als leraar of instelling kan betekenen.

Meer informatie?

Wil je meer weten? Laat een terugbelverzoek bij ons achter en we nemen contact met je op.