<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Digitale geletterdheid in het basisonderwijs

Ontwikkelingen in de digitale wereld gaan steeds harder. Met een adviestraject of opleiding bij WisMon houd je de snelheid gemakkelijk bij en doceer je leerlingen nog beter over digitale geletterdheid.

Digitale Geletterdheid op school: hoe doe je dat?

Bij het starten met Digitale Geletterheid komt veel kijken, zeker wanneer je het op een duurzame manier wilt implementeren. WisMon helpt je hierbij. We kijken daarvoor altijd naar de specifieke behoefte van jouw school. Dat kan bijvoorbeeld het opstellen van een visie zijn of het versterken van de vaardigheden van leerkrachten in het gebruik van technologische middelen.

Daarnaast geven we handvatten om digitale geletterdheid te verwerken in thema’s al bestaande vakken. Ook kunnen we lesmateriaal ontwikkelen passend bij thema’s en leermiddelen waar jouw school mee werkt. Binnen dit traject kunnen we ook Wetenschap & Techniek en de didactiek van Onderzoekend en Ontwerpend leren erbij integreren.

 

Met een adviestraject of opleiding van WisMon blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en help je jouw leerlingen zelfstandig en veilig omgaan met alle uitdagingen van de digitale wereld!

 

Bekijk de opleiding Specialist Digitale Geletterdheid Stuur mij meer informatie

Deze scholen gingen je voor

Digitale Geletterdheid leerlijn en implementatie

Hoewel Hub Noord-Brabant een uitgebreide leerlijn digitale geletterdheid had ontwikkeld, ontbrak het aan passend lesmateriaal en een geschikt online platform om dit te hosten. WisMon ging, in samenwerking met de docenten van Hub Noord-Brabant aan de slag met het ontwikkelen van interactieve lessen en zorgde dat alle lessen online gebundeld werden op het Leapo-platform. 

Lees verder

Innovatieve lessen voor Hub Noord-Brabant

Leerlingen kennis laten met verschillende facetten van digitale geletterdheid en techniek: dat was het hoofddoel van Danielle Lulofs, directeur onderwijs van Hub Noord-Brabant. En omdat ze zelf de expertise nog niet in huis hadden ging hier vier coaches van WisMon een jaar lang op zes verschillende locaties mee aan de slag. Met VR-brillen, lasersnijders en allerlei leuke proefjes hebben de coaches van WisMon met succes de leerlingen flink enthousiast gemaakt!

Lees verder

Digitale Geletterdheid Opleidingen & Trainingen

Opleiding Specialist Digitale Geletterdheid

Ontdek hoe je Digitale Geletterdheid een structurele plek in het curriculum geeft op een inspirerende, praktische en duurzame manier.
10:00-15:00
Utrecht / Op locatie

Aan de slag met digitale geletterdheid?

Omdat geen enkel vraagstuk rondom digitale geletterdheid hetzelfde is, willen we met je meedenken. Onze PO expert en adviseur Wendie neemt graag contact met je op om te kijken waar we je bij kunnen helpen.

Je kunt Wendie bereiken op wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online afspraak in.