<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Toekomstgericht techniekonderwijs voor de vakmensen van morgen

WisMon helpt vmbo’s, vakhavo’s en sto’s met het realiseren en aanscherpen van betekenisvol, duurzaam en kwalitatief sterk techniekonderwijs. 

Zelfrijdende auto’s, circulair bouwen, slimme planten en robots in het ziekenhuis: technologie wordt steeds belangrijker bij het werken aan de uitdagingen van de toekomst. Deze zogenaamde Smart World is overal en als docent wil je je leerlingen daar zo goed mogelijk voor uitrusten. 

Hoe doe je dat? 

Door die snel veranderende beroepspraktijk naar de klas te brengen en leerlingen aan het werk te zetten met de technologieën van de Smart World. Door hen al doende hun talenten en passie te laten ontdekken met lessen die steeds een link leggen met de praktijk. Zodat leerlingen echt inzicht krijgen in hun toekomstige vak en zo de juiste keuzes kunnen maken voor het vervolgonderwijs. 

Wat is daarvoor nodig? 

Sterk en duurzaam techniekonderwijs begint met een breed gedragen visie, prikkelend en contextrijk lesmateriaal dat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen en vaardige docenten die weten hoe ze de wereld van nu in het klaslokaal kunnen brengen. Op al deze vlakken biedt WisMon ondersteuning. Van strategisch meedenken over het inrichten van een techlab, via het ontwikkelen van lesmateriaal, tot het professionaliseren van docenten.

 

Met al onze activiteiten dragen we bij aan het enthousiasmeren en opleiden van de vakmensen van morgen.

 

Stuur mij meer informatie Bel mij terug

Wat kan WisMon betekenen voor jouw school?

Advies voor jouw school of STO

Hoe bereid je leerlingen goed voor op hun profielkeuze? Hoe geef je nieuwe leerweg vorm of geef je betekenis aan het praktijkprogramma van de vakhavo? En hoe kun je als sto gezamenlijk het techniekonderwijs in de regio verbeteren? Voor al jouw onderwijsvraagstukken bieden we advies en begeleiding op maat.  

Leermiddelen zinvol inzetten

Het aanschaffen van een 3D-printer is zo gedaan. Wij helpen je met het effectief en zinvol inzetten ervan. Met lessen die tot de verbeelding van leerlingen spreken en een link leggen met de beroepspraktijk, zodat ze zelf het nut ervaren van een robotarm of lasersnijder. Wij helpen je graag met advies, trainingen en opleidingen.

Het Klaslokaal van de Toekomst

Techlab, skillslab, makerspace, ontdeklab, of medialab: hoe je het ook noemt, als school wil je leerlingen een omgeving bieden waarin leerlingen kunnen experimenteren met technologie. Wij helpen bij de realisatie van zo’n ruimte en het optimaal inzetten ervan. Op basis van een duidelijke gezamenlijke visie, een (doorlopende) leerlijn en passend lesmateriaal. 

Ontwikkelen van lesmateriaal

Kinderen en jongeren houden van experimenteren en het maken van producten die ze kennen uit hun eigen leefwereld. Als docent wil je die talenten en nieuwsgierigheid zo veel mogelijk stimuleren. Wij ontwikkelen activerend en betekenisvol lesmateriaal, waarmee je leerlingen enthousiast maakt voor de wereld van bèta, wetenschap en techniek.

Smart World

De wereld wordt in rap tempo ‘slimmer’: we laten steeds meer keuzes aan robots over en interactie is niet meer alleen aan mensen voorbehouden, ook apparaten praten met elkaar. De zogenaamde ‘smart world’ is overal: van de bouw en de dienstverlening tot de zorg en de natuur. Met de leerlijnen zoals Smart City, Smart Farming, Smart Health en Smart Industry, gekoppeld aan de 7 werelden van techniek, breng je de huidige ontwikkelingen naar de klas en komt de Smart World echt tot leven voor jouw leerlingen.  

Trainingen rondom techniekonderwijs

Opleiding Onderwijsprofessional Techlab

Bouw aan jouw kennis rondom de didactiek van O&O, en leer je hoe je praktisch met je leerlingen aan de slag kan met de innovatieve leermiddelen in een Techlab.
9:00-16:30
Utrecht / Op locatie

Basistraining Onderzoekend en Ontwerpend leren

Onderzoekend en Ontwerpend leren is dé didactiek van W&T-onderwijs. Leer hoe je dit op een goede manier inzet in de klas.
1 dagdeel
Op locatie

Basistraining 3D-design en 3D-printen met Autodesk Fusion 360

Vergroot jouw technische vakkennis en verrijk je praktijklessen door middel van 3D-ontwerpen en 3D-modeleren met Fusion 360.
08:30-16:30h
Utrecht / Op locatie

Training Natuurlab Naturalis

Laat jouw leerlingen tijdens de biologieles als echte onderzoekers aan de slag gaan in het Natuurlab van Naturalis.
14:00-16:30
Naturalis Biodiversity Center in Leiden

Workshop leerlijn onderzoeken

Ga aan de slag met de onderzoekscyclus. Zet een leerlijn onderzoek op die inzicht biedt voor leerlingen én docenten.
1 dagdeel
Utrecht / Op locatie
De beroepen van morgen in de klas
Creatief inzetten van leermiddelen
Training in didactiek en techniek

Deze scholen gingen je voor

Enthousiaste leerlingen in het Technolab STO het Gooi

In de Technolabs van STO Het Gooi maken leerlingen spelenderwijs kennis met de technologische beroepen van morgen. WisMon ontwikkelde het lesmateriaal voor deze labs, met razend enthousiaste leerlingen en leerkrachten tot gevolg!

Lees verder

Remco krijgt jouw techniekvraag van de grond

Geen enkele school is hetzelfde en dat geldt ook voor de vraagstukken rondom techniekonderwijs. Wat is er precies nodig op jouw school? Vanuit zijn jarenlange ervaring op het gebied van techniek in het onderwijs, kijkt Remco graag met je mee. 

Je kunt Remco bereiken via remco@wismon.nl of 030-2372120.

Leapo: lesmateriaal en microlearnings

Leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om de wereld van bèta, wetenschap en technologie tot leven te brengen. Met lessen die activeren en zoveel mogelijk aansluiten op de leefwereld van kinderen. En met korte e-learnings waarmee je je didactische skills bijspijkert.