Sterk techniekonderwijs voor de vakmensen van morgen
WisMon helpt vmbo’s, vakhavo’s en STO’s met het realiseren en aanscherpen van betekenisvol, duurzaam en kwalitatief sterk techniekonderwijs.
Zelfrijdende auto’s, circulair bouwen, slimme planten en robots in het ziekenhuis: technologie wordt steeds belangrijker bij het werken aan de uitdagingen van de toekomst. Daarom zal de vraag naar technisch geschoolde vakmensen blijven toenemen. Leerlingen stimuleren tot een baan in de technische sector begint bij inspirerend en enthousiasmerend techniekonderwijs voor vmbo en vakhavo.
Techniek op school: hoe pak je dat aan?
Als docent wil je leerlingen zo goed mogelijk uitrusten voor de snel veranderende arbeidsmarkt. Dat doe je door de beroepspraktijk naar het klaslokaal te brengen. Zet leerlingen aan het werk met moderne technologieën uit de industrie en laat ze al doende hun talenten en passies ontdekken door lessen te linken aan de praktijk. Zo krijgen leerlingen inzicht in hun toekomstige vak en kunnen ze de juiste keuzes maken voor een vervolgopleiding.
Wat is er nodig voor sterk techniekonderwijs?
Sterk en duurzaam techniekonderwijs begint met een breed gedragen visie, prikkelend en contextrijk lesmateriaal dat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen en vaardige docenten die weten hoe ze de wereld van nu in het klaslokaal kunnen brengen. Op al deze vlakken biedt WisMon ondersteuning. Van het inrichten van een techlab of het ontwikkelen van lesmateriaal, tot het professionaliseren van docenten.
Met sterk techniekonderwijs dragen we bij aan het enthousiasmeren en opleiden van de vakmensen van morgen.
Onze aanpak voor sterk techniekonderwijs
Advies voor jouw school of STO
Hoe geef je de nieuwe leerweg vorm op het vmbo? Hoe geef je betekenis aan het praktijkprogramma van de vakhavo? En hoe kun je als STO gezamenlijk het techniekonderwijs in de regio verbeteren? Voor al jouw onderwijsvraagstukken bieden we advies en begeleiding op maat.
Leermiddelen zinvol inzetten
Het aanschaffen van een 3D-printer is zo gedaan. Wij helpen je leermiddelen effectief in te zetten met lessen die tot de verbeelding van leerlingen spreken en een link leggen met de beroepspraktijk, zodat leerlingen zelf het nut ervaren van een robotarm of lasersnijder.
Ontwikkelen van lesmateriaal
Leerlingen houden van experimenteren en het maken van producten. Als docent wil je die talenten en nieuwsgierigheid zo veel mogelijk stimuleren. Wij ontwikkelen activerend en betekenisvol lesmateriaal, waarmee je leerlingen enthousiast maakt voor de wereld van bèta, wetenschap en techniek.
Het klaslokaal van de toekomst
Techlab, skillslab, ontdeklab, of medialab: hoe je het ook noemt, als school wil je leerlingen een omgeving bieden waarin ze kunnen experimenteren met technologie. Wij helpen bij de realisatie en optimale inzet van zo’n ruimte op basis van een duidelijke visie, een doorlopende leerlijn en passend lesmateriaal.
Smart World
De wereld wordt in rap tempo ‘slimmer’: we laten steeds meer keuzes en taken aan robots over en apparaten kunnen zelfs met elkaar praten. De zogenaamde ‘Smart World’ is overal: van de bouw en de dienstverlening tot de zorg en de natuur. WisMon zet deze Smart World in voor sterk techniekonderwijs. Met leerlijnen zoals Smart City, Smart Farming, Smart Health en Smart Industry, gekoppeld aan de 7 werelden van techniek, breng je huidige ontwikkelingen naar de klas en komt de Smart World echt tot leven voor jouw leerlingen.
Deze scholen gingen je voor
Remco krijgt jouw techniekvraag van de grond
Geen enkele school is hetzelfde en dat geldt ook voor de vraagstukken rondom sterk techniekonderwijs. Wat is er precies nodig op jouw school? Vanuit zijn jarenlange ervaring op het gebied van techniek in het onderwijs, kijkt Remco graag met je mee.
Je kunt Remco bereiken via remco@wismon.nl of 030-2372120.
Leapo: lesmateriaal en microlearnings
Leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om de wereld van bèta, wetenschap en technologie tot leven te brengen. Met lessen die activeren en zoveel mogelijk aansluiten op de leefwereld van kinderen. En met korte e-learnings waarmee je je didactische skills bijspijkert.