<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Sterk techniekonderwijs voor de vakmensen van morgen

WisMon biedt STO’s en vmbo’s advies en praktische begeleiding bij het opzetten, aanscherpen en implementeren van sterk techniekonderwijs. 

Stuur mij meer informatie

Laat je inspireren!

Om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de snel veranderende arbeidsmarkt, is het belangrijk dat leerlingen leren werken met moderne technologie. Zo ontdekken ze hun talenten en maken ze betere onderwijskeuzes.

Wij bieden op maat gemaakte trajecten die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw school. Wij geven onderwijsadvies op al jouw vraagstukken rondom techniekonderwijs en bieden praktische begeleiding, om de implementatie van de veranderingen binnen jouw school gemakkelijker te laten verlopen.

De beroepspraktijk naar de klas

Leerlingen enthousiasmeren voor een baan in de technische sector begint met stimulerend en inspirerend sterk techniekonderwijs.

Met passie voor techniek en technologie creëren onze ontwikkelaars contextrijk en betekenisvol lesmateriaal dat de nieuwsgierigheid van leerlingen prikkelt en tegelijkertijd een brug slaat naar de beroepspraktijk.

Ondersteuning voor elke docent

De docent heeft een belangrijke taak in het inspireren en klaarstomen van de toekomstige vakmensen. Daarom nemen wij samen met onze ontwikkelaars en trainers het werk uit handen, zorgen we ervoor dat er innovatief lesmateriaal wordt ontwikkeld en dat docenten worden getraind.

Op basis van de visie en het ontwikkelplan van jouw school of STO-regio bieden wij gerichte trainingen voor docenten, zodat zij zelf de expertise krijgen in het verzorgen van sterk techniekonderwijs.

De beroepen van morgen in de klas
Training in techniek en didactiek
Onderwijsontwikkelaars uit het werkveld

Eerdere projecten

Enthousiaste leerlingen in het Technolab STO het Gooi

In de Technolabs van STO Het Gooi maken leerlingen spelenderwijs kennis met de technologische beroepen van morgen. WisMon ontwikkelde het lesmateriaal voor deze labs, met razend enthousiaste leerlingen en leerkrachten tot gevolg!

Lees verder

Techniek beleven in het Zwinlokaal van de Toekomst

Het Zwin College in Oostburg ontwikkelde het Zwinlokaal van de Toekomst. Het nieuwe techlokaal is ingericht door docenten in samenwerking met WisMon. Daarnaast ontwikkelde WisMon de lesmodules. Het Zwinlokaal trekt veel nieuwsgierige leerlingen!

Lees verder

Onze werkwijze

Icoon frisse blik

De frisse blik: hoe staan we ervoor?

We beginnen met een ‘Quickscan’: Waar staan jullie nu als school? Wat is jullie ‘waarom’, oftewel, jullie huidige visie op techniekonderwijs en hoe staat het met het draagvlak? Welke rol spelen docenten en wat is hun houding en kennis ten aanzien van techniekonderwijs?

Wat doen we al?

Vervolgens kijken we naar hoe jullie daar nu invulling aan geven. Hoe krijgen leerlijnen nu vorm in jullie onderwijs? Hoe goed sluit dit aan bij de actuele beroepspraktijk en de belevingswereld van de leerlingen? En hoe staat het met de verbinding tussen PO/VO en de onder- en bovenbouw in het vmbo en vakhavo? 

Wat staat ons te doen?

Nu stellen we vast wat er nodig is om je techniekonderwijs te verbeteren. We maken samen een ontwikkelplan. Ontbreken een duidelijke visie en leerdoelen nog? Dan helpen we je die op te stellen. Wat wordt de doorlopende leerlijn? Welke leermiddelen en didactiek passen daarbij en wat voor lesmateriaal is daarbij nodig?

Realiseren: trainingen en lesmateriaal

Op basis van jullie visie en ontwikkelplan krijgen docenten daar waar nodig verschillende trainingen of opleidingen. Daarnaast kunnen wij helpen met het ontwikkelen van lesmateriaal dat past bij de thema’s, methodes en leermiddelen waar jullie mee (willen) werken. Zo worden docenten zelf experts in het neerzetten van sterk techniekonderwijs.    

Stuur mij meer informatie

Deze STO's en scholen gingen je voor

Remco krijgt jouw techniekvraag van de grond

Geen enkele school is hetzelfde en dat geldt ook voor de vraagstukken rondom sterk techniekonderwijs. Wat is er precies nodig op jouw school? Vanuit zijn jarenlange ervaring op het gebied van techniek in het onderwijs, kijkt Remco graag met je mee. 

Je kunt Remco bereiken via remco@wismon.nl of 030-2372120.

Alle vragen