<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Vaktaal voor anderstaligen

Worteltrekken, teller, noemer, breuken of ruimtefiguren? Vaktaal is taalgebruik binnen een vakgebied of een groep mensen die voor buitenstaanders vaak moeilijk te volgen is. Bèta-vakken zitten er vol mee en wij helpen je graag om deze taal onder de knie te krijgen.

Medische vaktaal

Wil je in een groepje anderstaligen de medische vaktaal leren om straks een goede start te kunnen maken aan jouw opleiding in een medische richting? Of wil je medische vaktaal leren om je voor te bereiden op de decentrale selectie? Dan zijn onze vaktaallessen gemaakt voor jou!

Vaktaal wis- en natuurkunde

Wil jij je zelfstandig voorbereiden op wis- of natuurkunde-onderwijs of wil je een naslagwerk? Het is mogelijk om het lesmateriaal van de vaktaal wiskunde en natuurkunde (de ‘WisTaal’) zelf aan te schaffen. Zo kun jij zelfstandig de vaktaal je eigen maken.

Vaktaal overige vakken

Ben je op zoek naar ondersteuning in vaktaal op scheikundig, biologisch of medisch gebied? We zijn druk bezig met het ontwikkelen van dit materiaal. Neem contact met ons op via info@wismon.nl of 030 7370348, dan kijken we samen hoe we je het beste kunnen helpen.

Intensieve cursus medische vaktaal

Wil jij je optimaal voorbereiden op jouw toekomstige opleiding in de gezondheidszorg? Volg dan deze zomer de cursus medische vaktaal voor anderstaligen bij WisMon.

Tijdens deze cursus krijg jij meer kennis van de medische vaktaal en leer je over de vreemde dingen die patiënten tegen je kunnen zeggen. Ook oefen je met het toepassen van de technische begrippen uit de gezondheidszorg in Nederland en biomedische of zorgopleidingen op HBO- of WO-niveau.

De cursus wordt via MS Teams (online) gegeven op de volgende data:

  • Donderdag 13 augustus
  • Maandag 17 augustus
  • Donderdag 20 augustus
  • Maandag 24 augustus
  • Donderdag 27 augustus
De cursustijden zijn 12:30 – 17:00. Tussen 14:30 en 15:00 heb je pauze.
Je geeft je op door met akkoord van je studentenbegeleider van het UAF een mail te sturen naar saskia@wismon.nl. Je ontvangt van ons dan een inschrijfformulier en een uitnodiging voor een (telefonisch) intakegesprek.

Lesmateriaal

Vaktaalbundel natuurkunde
Vaktaalbundel natuurkunde
€19.95
Vaktaalbundel wiskunde
Vaktaalbundel wiskunde
€19.95
Newton natuurkunde 4 en 5 havo (set)
Newton natuurkunde 4 en 5 havo (set)
€16.80 Huur

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!