mBot en mRanger

Leren programmeren met een robot die leerlingen zelf in elkaar hebben gezet? Dat kan met de mBot en mRanger! Met deze robots is programmeren toegankelijk, leuk én leerzaam.

Makeblock

De robots van Makeblock zijn zowel geschikt voor beginnende als meer ervaren programmeurs. De mBot ziet er niet alleen leuk uit, maar kan ook op allerlei manieren in de klas worden gebruikt. Van puur programmeren tot een opdracht rondom onderzoekend en ontwerpend leren, met de mBot zijn de mogelijkheden eindeloos.

mBot

Door de duidelijke instructies is de mBot al door leerlingen vanaf 8 jaar zelf in elkaar te zetten. Naast de standaarduitrusting waarmee je bijvoorbeeld afstanden kunt meten, obstakels kunt ontwijken en lijnen kunt volgen, bestaan er ook diverse uitbreidingspakketten om de mBot naar wens aan te passen. Hoe de mBot er dan uit komt te zien? Dat bepalen de leerlingen helemaal zelf!

mBot Ranger

De mBot Ranger is een geavanceerde versie van de reguliere mBot die op drie verschillende manieren in elkaar gezet kan worden. Van de Off-Road Land Raider tot de Super Speedy Dashing Raptor, de mBot Ranger laat zich nergens door afschrikken. Dankzij verschillende sensoren, waaronder een licht-, temperatuur- en geluidsensor, is hij bovendien geschikt voor uitgebreidere projecten.

Programmeren met de mBot en de mRanger

Het besturen van de mBot kun je zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Dankzij de speciale Makeblock App is het zelfs mogelijk om de mBot zonder programmeren te besturen. Nadat je de app op een tablet of smartphone hebt gedownload, zoeft de mBot met één druk op de knop door het klaslokaal. Vind je het prettig om soms even niet digitaal bezig te zijn dan is de mBot ook met behulp van een afstandsbediening aan het werk te zetten.

Wanneer leerlingen de mBot eenmaal hebben leren kennen, kunnen ze hem met behulp van blokkentaal, gebaseerd op het bekende Scratch, programmeren. Is het programmeren met blokkentaal op een gegeven moment niet meer uitdagend genoeg dan is het ook mogelijk om met de PC-versie van de Makeblock App de code achter de blokjes bekijken. Makeblock gebruikt de programmeertaal C++. Zo kunnen leerlingen hun programmeervaardigheden blijven ontwikkelen en de stap maken van blokprogrammeren naar het gebruiken van echte code.

Onze trainingen en gastlessen

Introductietraining: mBot in de klas
Tijdens deze praktische training ga je zelf werken met de mBot en mBot Ranger en ontdek je hoe je hen in de klas kunt inzetten.

Na een algemene introductie van de mBots en de grafische programmeertaal Scratch ga je zelf aan de slag in de app- en PC-omgeving van Makeblock. Bovendien is er ruimte voor het uitwisselen van lesideeën met collega’s.

Wat komt er aan bod?
  • Algemene introductie mBot en mRanger
  • Uitleg grafische programmeertaal Scratch
  • Behandeling app- en PC-omgeving van Makeblock
  • Toepassingen in de les
Kosten
€750,- per dagdeel

Gastles: programmeren met de mBot
Leerlingen enthousiast maken over robotica en programmeren? Met de mBot gaat dat zeker lukken!


Tijdens deze gastles maken de leerlingen kennis met de mBot en mBot Ranger. Na een algemene introductie en uitleg over de bijbehorende app- en PC-omgeving gaan leerlingen zelf aan de slag. Programmeerplezier gegarandeerd!

Wat komt er aan bod?
  • Algemene introductie mBot en mBot Ranger
  • Behandeling app- en PC-omgeving van Makeblock
  • Programma’s schrijven voor de mBot (Ranger)

Kosten
€150,- per lesuur (minimale afname van 2 lesuren)
vanaf 3 lesuren €125,- per lesuur

Meer weten?

Interesse? Is er naast het standaard aanbod behoefte aan een verdiepende docententraining op maat of zijn jullie op zoek naar een specifieke gastles die bijvoorbeeld aansluit bij een thema of schoolvak? In overleg is het ook mogelijk om een lessenreeks rondom robotica en programmeren te verzorgen. Neem contact op met WisMon voor de mogelijkheden.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.