Robotica met NAO

Op een leuke manier aandacht besteden aan robotica en programmeren op school? Haal NAO de onderwijsrobot naar je klas! Door de toegankelijke digitale leeromgeving van Robotsindeklas wordt programmeren kinderspel.

Robots in de klas

NAO is een interactieve onderwijsrobot die zowel in het primair als voortgezet onderwijs in de klas ingezet kan worden. Om NAO zonder specialistische programmeerkennis te kunnen gebruiken, heeft Robotsindeklas, een toegankelijke digitale leeromgeving ontwikkeld. NAO is dankzij deze online leeromgeving zowel door leerkrachten als leerlingen gemakkelijk te programmeren met behulp van blokkentaal. Daardoor is NAO op verschillende manieren in de klas in te zetten en niet alleen een hele leuke, maar ook nuttige toevoeging in de les.
WisMon werkt sinds oktober 2018 samen met Robotsindeklas, een spin-off van de TU Delft. Dankzij onze samenwerking kan Robotsindeklas zich focussen op de technologie en doorontwikkeling van hun digitale leeromgeving en zorgt WisMon dat deze nog beter aansluit op de onderwijspraktijk. We verzorgen diverse docententrainingen waarbij iedere leerkracht na afloop genoeg kennis in huis heeft om NAO in de klas te gebruiken en geven daarnaast inspirerende gastlessen om leerlingen op een leuke, laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wereld van robotica.

Onze onderwijsrobot in de praktijk

Een robot in de klas. Dat klinkt voor sommigen misschien eng, spannend of onnodig. Gelukkig is NAO verre van eng, ook zonder enige voorkennis te programmeren en de perfecte assistent bij het behandelen van onderwerpen waar leerlingen normaal gesproken niet voor warmlopen. NAO is (helaas) niet slim genoeg om je lessen helemaal over te nemen, maar wat kan NAO dan wel precies?Om NAO te gebruiken, werk je in de online leeromgeving van Robotsindeklas. Deze toegankelijke leeromgeving is heel makkelijk en intuïtief in gebruik. Het programmeren van NAO wordt daardoor voor iedere leerkracht een eitje. Je kunt zelf programma’s maken waarmee je NAO in kunt zetten als assistent voor het geven van presentaties en quizzen. Van een PowerPointpresentatie tot een simpele poll of uitgebreide quiz waarbij leerlingen bijvoorbeeld verschillende afbeeldingen te zien krijgen, met NAO is het allemaal mogelijk.Daarnaast kunnen leerlingen met NAO ook zelf leren programmeren. Door het klaarzetten van programmeeropdrachten kunnen leerlingen zowel simpele als moeilijke programma’s maken. Zo leren zij de beginselen van programmeren en biedt de online leeromgeving ook voor leerlingen met meer programmeerervaring voldoende uitdaging.Onze trainingen en gastlessen

Introductietraining: NAO in de klas
Tijdens deze praktische training ga je zelf aan het werk met NAO i.c.m. de online leeromgeving Robotsindeklas en ontdek je hoe je NAO in de les kunt inzetten. Deze training bestaat uit twee dagdelen, ook los van elkaar te boeken.

Wat komt er aan bod?
Dagdeel I
  • Algemene introductie NAO
  • Uitleg online (leer)omgeving Robotsindeklas
  • Quizzen en presentaties maken
  • Programmeeropdrachten klaarzetten

Dagdeel II
  • Inspiratiesessie lesideeën
  • Aan de slag met een eigen les
  • Pitchen van je gemaakte les

Kosten
€750,- per dagdeel
Gastles: programmeren met NAO
Leerlingen enthousiast maken over robotica en programmeren? Met de onderwijsrobot NAO gaat dat zeker lukken!

Tijdens deze gastles maken de leerlingen kennis met onze onderwijsrobot NAO en de online leeromgeving Robotsindeklas. Na een algemene introductie gaan leerlingen zelf aan de slag. Programmeerplezier gegarandeerd!


Wat komt er aan bod?
  • Algemene introductie NAO
  • Uitleg online (leer)omgeving Robotsindekas
  • Apps maken

Kosten
€150,- per lesuur (minimale afname van 2 lesuren)
vanaf 3 lesuren €125,- per lesuur

Meer weten?

Interesse? Is er naast het standaard aanbod behoefte aan een verdiepende docententraining op maat of zijn jullie op zoek naar een specifieke gastles die bijvoorbeeld aansluit bij een thema of schoolvak? In overleg is het ook mogelijk om een lessenreeks rondom robotica en programmeren te verzorgen. Neem contact op met WisMon voor de mogelijkheden.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.