<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Wetenschap- & Technologie onderwijs

Wil jij Wetenschap en Technologie opnemen in het curriculum van jouw basisschool? Wij helpen je wetenschap en techniek een plek te geven op een duurzame manier die past bij de visie van jouw school.

Dat bezig zijn met Wetenschap & Technologie (W&T) en onderzoekend en ontwerpend leren bijdraagt aan het ontwikkelen van talenten, en leerlingen beter voorbereid op de toekomst weet je wel. Maar meer aandacht voor Wetenschap & Technologie levert in eerste instantie misschien tal van kopzorgen op. Bijvoorbeeld over kennis en kunde, de koppeling met bestaande lesmethodes of goed lesmateriaal.

WisMon kan helpen om een goede start te maken met meer Wetenschap & Technologie op school met de W&T Quickscan, het opstellen van een duidelijke visie op W&T onderwijs, inspirerend lesmateriaal en de W&T Toolkit.  Ga je toch graag wat grondiger te werk met het verrijken van bestaande thema’s en het curriculum op school met W&T en de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren? Dan spreekt ons Wetenschap & Technologie traject je waarschijnlijk wel aan.

Welke keuze je ook maakt, met WisMon is Wetenschap & Technologie op jouw school binnen no-time een onderdeel om naar uit te kijken!

Praktijkgerichte ondersteuning

Starten met W&T

Tijd voor meer W&T en onderzoekend & ontwerpend leren op school? WisMon helpt met een laagdrempelige start met de W&T Quickscan om te kijken hoe jouw school ervoor staat, met het opstellen van een duidelijke visie en met inspirerende studiedagen en nascholing. Ook helpen we je op weg met inspirerende W&T lessen en de W&T toolkit.

W&T traject

Ga je aan de slag met ons Wetenschap & Technologie Traject, dan volgt je team 3 afzonderlijke modules. Het resultaat? Een praktische doorlopende leerlijn die W&T op structurele wijze inbedt in het curriculum en de methodes van jouw school. Daarnaast wordt je docententeam in diezelfde tijd klaargestoomd voor de praktische uitvoering ervan.

Training

Ben je op zoek naar een praktische training op het gebied van wetenschap en techniek? WisMon biedt jou en je collega’s trainingen op maat over o.a. lesgeven in een tech- of medialab. Ontdek snel welke trainingen bij jouw hulpvraag passen en gebruik ze bijvoorbeeld als invulling van een studiedag.

Lesmateriaal & leermiddelen

Bij WisMon vind je leermiddelen die direct te gebruiken zijn zoals lasersnijders, 3D-printers, robots, VR-brillen en nog veel meer. Op ons online lesportaal Leapo vind je leerlijnen met trainingen en kant en klaar lesmateriaal om de leermiddelen optimaal te benutten.

Ondersteuning onderwijs - vakdocent W&T in de klas

Op zoek naar ondersteuning voor het onderwijs én werken aan Wetenschap & Technologie en onderzoekend en ontwerpend leren? Ook dat kan met WisMon. Onze getrainde gastdocenten geven met onderzoekend en ontwerpend leren, digitale vaardigheden en NEMO maakkunde een waardevolle invulling van en aanvulling op een schooldag. Zo ervaren jouw leerlingen wat W&T onderwijs hun kan brengen én speel je praktisch in op het lerarentekort en het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).

Lees meer
PCBO Tytsjerksteradiel
Adelien (Stafmedewerker Onderwijs)

“Begin bij de visie en zorg dat wát je doet een definitieve plek krijgt in het aanbod voor kinderen.”

Lees meer.

Poseidon
Medewerker

“Goed dat jullie het koppelen aan ons curriculum, zodat het geen extra wordt, maar we het makkelijker kunnen integreren.”

Twiskeschool
Marco (Leerkracht groep 7)

“Het aanbod van Wismon sluit naadloos aan bij onze verwachtingen. Het team is enthousiast en ontwerpend leren begint door de school te vloeien. Communicatie is helder en de meegeleverde lesmaterialen zijn van hoge kwaliteit. Ik ben enorm tevreden!”

Kant-en-klaar lesmateriaal
Activerende werkvormen
Praktijkgerichte aanpak

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het implementeren van Wetenschap en Techniek op school? Laat een terugbelverzoek bij ons achter. Onze Wetenschap & Technologie expert en trainer Marcella helpt je op weg!

Andere thema's

Met ons team van deskundigen helpen we scholen op diverse manieren met de ontwikkeling van (innovatief) onderwijs. Benieuwd naar andere thema’s?