<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Virtual reality in het onderwijs

Virtual Reality (VR) is een technologie die het onderwijs kan verrijken. Maar hoe zorg je dat VR van toegevoegde waarde is in de klas? Maak het onbereikbare bereikbaar met Virtual Reality.

Virtual Reality (VR) creëert nieuwe mogelijkheden om het onderwijs te verrijken. Je kunt leerlingen middels VR een levendige ervaring geven van moeilijke onderwerpen. Gebruik VR bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuwe onderwerp, of als ondersteuning bij een gedetailleerde uitleg. Zo kun je een tour door ons zonnestelsel maken, of de processen in een plantencel onderzoeken.

In een virtuele wereld kun je allerlei onderwerpen van verschillende kanten bestuderen en er letterlijk induiken. Zo maak je lastige concepten begrijpelijk en kun je leerlingen uitleg bieden die in 2D niet mogelijk is. Ook kunnen leerlingen tijdens een zelfstandige opdracht zelf een unieke ervaring maken met hun smartphone of een VR-bril.

Benieuwd naar de mogelijkheden van VR-onderwijs? Wij bieden diverse VR-arrangementen en docententrainingen aan om de wereld van Virtual Reality te ontdekken. Samen kijken we hoe Virtual Reality bij jullie op school ingezet kan worden. Wil je eerst kijken hoe leerlingen Virtual Reality ervaren? Tijdens onze gastlessen gaan leerlingen zelf aan de slag en kunnen ze al hun creativiteit kwijt. Neem ook eens een kijkje op onze onderwijspagina’s over Maakonderwijs, Sterk techniekonderwijs, Labster en Cospaces.

Mogelijkheden voor virtual reality onderwijs

CoSpaces

CoSpaces is een online leeromgeving waarin leerlingen 3D-werelden kunnen bouwen en leren programmeren. Het kan op veel manieren worden ingezet om invulling te geven aan digitale geletterdheid. In CoSpaces kunnen leerlingen bijvoorbeeld een 3D-game maken en deze bekijken met een VR-bril. Ook is het mogelijk om zelf experimenten op te zetten door middel van simulaties. Zo kan de leerling bijvoorbeeld de wetten van de zwaartekracht te testen. Op die manier werken leerlingen op een toegankelijke manier aan zowel 21e-eeuwse-, als programmeervaardigheden.

 

TeachVR

TeachVR maakt Virtual Reality toegankelijk voor het onderwijs. Docenten kunnen zelf eenvoudig VR-lessen maken binnen het TeachVRplatform of bestaand lesmateriaal gebruiken van TeachVR. Deze lessen sluiten goed aan op het curriculum. Doordat het per vak is ingedeeld, vind je gemakkelijk lessen die aansluiten bij het onderwerp dat je zoekt. Ook leerlingen kunnen binnen TeachVR alle mogelijkheden van Virtual Reality zelf onderzoeken. Bekijk het filmpje hierboven voor meer informatie.

Wil je meer weten over TeachVR en de mogelijkheden binnen het onderwijs? Neem dan een kijkje op de TeachVR webiste via onderstaande link.

 

Virtual Reality onderwijs voor alle niveaus

VR-arrangementen

Wil je direct beginnen met VR bij jou op school? Kies één van onze arrangementen: een kant en klaar pakket inclusief bril(len), training, begeleiding en lesmateriaal.

 

Bekijk de arrangementen

Educatiekits, VR-brillen en licenties

Wij bieden naast losse VR-brillen van Oculus en Pico ook complete kits aan. Daarnaast verzorgen wij de licenties voor TeachVR en Cospaces.

 

Bekijk de educatiekits

Scholing

Praktische handvatten over hoe je VR inzet in de les, of eindelijk aan de slag met al dat materiaal dat ligt te verstoffen in de kast? WisMon biedt diverse trainingen.

 

Meer informatie

Lesmateriaal bij Leapo

Ben je op zoek naar betekenisvolle lesideeën voor in de klas? Een abonnement op Leapo geeft jou als leerkracht toegang tot tientallen lessen verrijkt met duidelijke video’s, nuttige informatie en praktische tips rondom Virtual Reality in het klaslokaal.

 

Meer informatie

Virtual Reality in de webshop

Bekijk onze leermiddelen voor Virtual Reality in de klas. Op zoek naar meer ondersteuning? Onze arrangementen helpen van a tot z met training, lesmateriaal en begeleiding bij de toepassing van virtual reality in de klas.

VR-Experience
€2,695.00 incl. BTW
VR-Discovery basic
€3,425.00 incl. BTW
Schoollicentie TeachVR
€907.50 incl. BTW

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wil je meer weten over de inzet van Virtual Reality in het onderwijs of wil je een offerte aanvragen? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of vraag een offerte aan en we nemen contact met je op.

Bel mij terug Offerte aanvragen

Leapo lesportaal en trainingen

Virtual reality inzetten in jouw lessen maar opzoek naar ondersteuning en lesmateriaal? In ons lesportaal Leapo vind je uitgewerkte leerlijnen met cursussen voor jou als leerkracht en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt. Of bekijk onze trainingen.

Leapo Lesportaal Trainingen