<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Virtual Reality in het onderwijs

Virtual Reality (VR) is een technologie die het onderwijs kan verrijken. Met het advies van WisMon zorg je dat VR van toegevoegde waarde is in de klas.  Maak het onbereikbare bereikbaar met Virtual Reality!

Neem contact met ons op

Waarom kiezen voor Virtual Reality in de klas?

Virtual Reality (VR) creëert nieuwe mogelijkheden om het onderwijs te verrijken. Je kunt leerlingen middels VR een levendige ervaring geven van moeilijke onderwerpen.

In een virtuele wereld kun je allerlei onderwerpen van verschillende kanten bestuderen en er letterlijk induiken. Zo maak je lastige concepten begrijpelijk en kun je leerlingen uitleg bieden die in 2D niet mogelijk is. Zo kun je een tour door het zonnestelsel maken, of de processen in een plantencel onderzoeken! Ook kunnen leerlingen tijdens een zelfstandige opdracht zelf een unieke ervaring maken met hun smartphone of een VR-bril.

Benieuwd naar de mogelijkheden van VR-onderwijs in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs? Wij bieden diverse VR-arrangementen, educatiekits en docententrainingen aan om de wereld van Virtual Reality te ontdekken met Cospaces. Zo kijken we samen hoe we Virtual Reality op een effectieve manier bij jullie op school kunnen inzetten. 

 

Ga naar de shop Vraag advies aan

Virtual Reality voor alle niveaus

VR-arrangementen

Wil je direct beginnen met VR bij jou op school? Kies één van onze arrangementen: een kant en klaar pakket inclusief bril(len), training, begeleiding en lesmateriaal.

 

 

Bekijk de arrangementen

Educatiekits, VR-brillen en licenties

Wij bieden naast losse VR-brillen van Pico ook complete kits aan. Daarnaast verzorgen wij de licenties voor Cospaces.

 

 

Bekijk de educatiekits

Virtual Reality inzetten in de klas

Een VR bril is zó aangeschaft, maar hoe zet je deze nu zo effectief mogelijk in tijdens de les? Met onze jarenlange expertise helpen we jou hoe je Virtual Reality optimaal gebruikt in de les, om zo de verborgen onderzoekers in jouw klaslokaal wakker te maken! Laat je gegevens achter en wij denken graag met je mee!

Je kunt ons bereiken via info@wismon.nl, 030-237 2100 of laat je gegevens achter en wij nemen contact met jou op!

Neem contact op

Virtual Reality met Cospaces

 

 

 

WisMon werkt samen met CoSpaces: een online leeromgeving waarin leerlingen 3D-werelden kunnen bouwen en leren programmeren. Het kan op veel manieren worden ingezet om invulling te geven aan digitale geletterdheid. In CoSpaces kunnen leerlingen bijvoorbeeld een 3D-game maken en deze bekijken met een VR-bril. Ook is het mogelijk om zelf experimenten op te zetten door middel van simulaties. Zo kan de leerling bijvoorbeeld de wetten van de zwaartekracht te testen. Op die manier werken leerlingen op een toegankelijke manier aan zowel 21e-eeuwse-, als programmeervaardigheden.

 

Vraag advies aan Lees meer over CoSpaces

Trainingen rondom Virtual Reality

Opleiding Coördinator Wetenschap & Techniek

Ontdek hoe je W&T en maakkunde een structurele plek in het curriculum geeft op een inspirerende, praktische en duurzame manier.
09:00-16:30
Utrecht Lunetten / Op locatie

Opleiding Onderwijsprofessional Techlab

Leer je hoe je praktisch met je leerlingen aan de slag kan met de innovatieve leermiddelen in een techlab.
8 dagdelen
Diverse techlabs / Op locatie

Inspiratieworkshop Innovatieve Leermiddelen VO

Verrijk jouw Wetenschap & Techniek lessen met innovatieve middelen, zoals VR, een 3D printer of robotica.
1 dagdeel
Utrecht / Op locatie

Inspiratieworkshop Innovatieve Leermiddelen PO

Verrijk jouw Wetenschap & Techniek lessen met innovatieve middelen, zoals VR, een 3D printer of robotica.
1 dagdeel
Utrecht / Op locatie

Cospaces – Virtual Reality voor het onderwijs

Ontdek hoe je Virtual Reality en Cospaces kan inzetten in jouw onderwijs.
1 dagdeel
Utrecht / Op locatie / Online

Kant-en-klaar lesmateriaal en Microlearnings met Leapo

Het leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om de wereld van bèta, wetenschap en technologie tot leven te brengen. Met lessen die activeren en zoveel mogelijk aansluiten op de leefwereld van kinderen, en Micro-learnings om je technische en didactische skills in een handomdraai te verbeteren.

Virtual Reality in de webshop

Bekijk onze leermiddelen voor Virtual Reality in de klas. Op zoek naar meer ondersteuning? Onze arrangementen helpen van a tot z met training, lesmateriaal en begeleiding bij de toepassing van virtual reality in de klas.

VR-Experience
€2,695.00 incl. BTW
VR-Discovery Basic
€3,425.00 incl. BTW
Schoollicentie TeachVR
€907.50 incl. BTW

VR op jouw school inzetten!

Wil je meer weten over de inzet van de Virtual Reality in het onderwijs? Met onze jarenlange expertise helpen we jou hoe je Virtual Reality optimaal gebruikt in de les, om zo de verborgen onderzoekers en ontwerpers in jouw klaslokaal wakker te maken!

Je kunt ons bereiken via info@wismon.nl, 030-237 2100 of laat je gegevens achter en wij nemen contact met jou op!