TeachVR - Virtual reality voor het onderwijs

Met TeachVR heb je talloze VR-lessen om uit te kiezen, kun je eenvoudig je eigen lessen maken en klassikaal lesgeven. Na deze training weet je alles van TeachVR en geef je met gemak interessante VR-lessen.

Aan de slag met TeachVR

Dankzij TeachVR kun je virtual reality (VR) gemakkelijk op school inzetten. Maar hoe benut je alle mogelijkheden van het TeachVR-platform? En hoe zorg je dat VR-educatie van toegevoegde waarde is? In deze training duik je dieper in de wereld van VR voor het onderwijs. Je leert TeachVR van binnen én van buiten kennen en kunt TeachVR na afloop gebruiken in je eigen lessen. Natuurlijk maak je tijdens de training zelf ook een VR-les (of twee). Ben jij klaar voor het onderwijs van de toekomst?

De training is geschikt voor zowel PO-leraren als VO- en HO-docenten.

Werkvormen

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over virtual reality uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies. We zetten o.a. snelle prototypes en de snelle presentatie in.

Opbouw training

Tijdens de training krijg je:
  • Een algemene introductie over virtual reality;
  • Uitleg over TeachVR en de voor- en nadelen van VR in het onderwijs;
  • Handvatten om VR toe te passen in de klas;
  • De mogelijkheid om m.b.v. TeachVR je eigen VR-lessen te maken.

Literatuur

Voor deze training maken we gebruik van:
  • Leren Met AR/VR - van Ast, Bloemsma, Dijkstra, Teeuwen et al. 2017;
  • Virtual Reality en Augmented Reality in het primair onderwijs - de Lange & Lodewijk 2017.

Reader

Indien van toepassing worden benodigde readers tijdens de training uitgedeeld.
Praktische informatie
Datum: 21 november 2019
Tijd: 14:30 - 17:30 uur
Locatie: Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht
Docent: Bart de Jong
Aantal deelnemers: 4 - 20

Kosten
€175,- per persoon; vrijgesteld van BTW

€800,- per team op school (max. 10 deelnemers); vrijgesteld van BTW, excl. reiskosten

Inschrijving
Meld je hier aan*.

Een training bij jou op school? Vraag een offerte aan.


*WisMon behoudt zich het recht voor om in geval van onvoldoende inschrijvingen de training af te lassen. WisMon zal de klant hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Trainingen van WisMon


WisMon is gespecialiseerd in innovatief onderwijs. Wij bieden, naast gastlessen en lessenreeksen, trainingen voor leraren en docenten aan binnen de thema’s onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, en virtual reality. Onze trainers hebben een achtergrond in het onderwijs en richten zich tijdens de trainingen op de praktische toepassing in de klas. Zo ga je aan het eind van elke training naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum om direct in je lessen te gebruiken. Al onze trainingen kunnen ook voor een team bij jullie op school worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van innovatief onderwijs en zoeken jullie naast een inspirerende training ook breder advies? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen van een implementatieplan, met onze achtergrond in het onderwijs en expertise in innovatie en 21e-eeuwse vaardigheden helpen we scholen graag op weg.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.