<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Wiskunde A vwo

Heb je als aankomend hbo- of wo-student onvoldoende kennis van wiskunde A vwo? Onze cursus wiskunde A vwo bereidt jou voor op het voortentamen en staatsexamen, zodat je met het benodigde deelcertificaat alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je nu in!

Hoe werkt het?

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week. Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht.

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Voorkennis

Voorkennis van de onderbouwstof wiskunde is belangrijk voor het succesvol afronden van de cursus. Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor deze cursus, kan je eerst onze instaptoets maken. Hier vind je de opgaven en antwoorden.

Basiscursus

Blijkt na het maken van onze instaptoets dat je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende beheerst? Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen. Deze basiscursus start ongeveer 2 weken voor aanvang van deze volledige cursus wiskunde A.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 4 uur zelfstudie bij elke les. Zorg dat je hier voldoende tijd voor vrij maakt.

Afstandsonderwijs

Er is een online cursus die digitaal via MS Teams wordt aangeboden.

De jaarcursus wordt in Utrecht op locatie gegeven. De najaarscursus wordt in Utrecht deels digitaal en deels op locatie aangeboden.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Lesmateriaal

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus:

  • Getal & Ruimte Wis A VWO, deel 1, 2, 3 en 4 (11e editie);
  • Reguliere rekenmachine (CCVX voortentamen) of grafische rekenmachine (staatsexamen);
  • Voortentamenbundel (inbegrepen bij de cursusprijs);
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal via de Google Drive. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt dan dien je deze zelf aan te schaffen.

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus

Blok 1

Basisvaardigheden wiskunde

rekenregels, algebraïsche vaardigheden

Blok 2

Functies en grafieken

lineaire, machts-, wortel-, gebroken, exponentiële en logaritmische functies

Blok 3

Tellen en kansen

telproblemen, permutaties, combinaties, kansexperimenten en vaasmodel

Blok 4

Differentiëren

som-, product-, ketting- en quotiëntregel, veranderingen en optimaliseren

Blok 5

Rijen en periodieke functies

rijen en reeksen, rekenkundige en meetkundige rijen, sinusoïden en toepassingen

Blok 6

Statistiek

beschrijvende statistiek, binomiale verdeling, wortel-n-wet en binomiale toetsen

Blok 7

Examenvoorbereiding

Lesmateriaal

Getal en Ruimte vwo A deel 1, 2, 3 en 4 (set)
Getal en Ruimte vwo A deel 1, 2, 3 en 4 (set)
€30.40 Huur
Getal en Ruimte vwo A deel 1
Getal en Ruimte vwo A deel 1
€7.60 Huur
Getal en Ruimte vwo A deel 2
Getal en Ruimte vwo A deel 2
€7.60 Huur
Sophie
Wiskunde B VWO & Natuurkunde VWO

In mijn tussenjaar wilde ik naast vakken inhalen, die ik nodig heb voor mijn studie,  ook naar het buitenland. Zo kwam ik terecht bij Wismon!  Hier heb ik in drie maanden tijd wiskunde B en natuurkunde ingehaald. Dit lukte door de duidelijke uitleg van mijn goede docent, de kleine klas en vooral hard werken en veel oefenen!

Sem
Wiskunde B VWO

Door goede lessen, uitleg en planning heb ik bij Wismon de benodigde Beta vakken voor Geneeskunde gehaald. De kleine klassen en leuke/leergierige sfeer maakt het studeren alleen maar makkelijker. Wismon is een echte aanrader!

Bas
Wiskunde B VWO

In Oktober 2018 ben ik begonnen aan een jaarcursus Wiskunde B bij WisMon. Deze cursus is mij goed bevallen. Doordat de klassen niet zo groot zijn krijg je ook voldoende persoonlijke aandacht. Het tempo van de cursus ligt wel erg hoog. De lessen duren 3,5 uur en je krijgt per les ongeveer 30 sommen huiswerk mee. Maar zolang je het huiswerk bijhoudt zal het tempo ook geen probleem zijn.

Jurriaan
Wiskunde B VWO

Met dank aan de geweldige docent en de goede opzet van het programma, heb ik de cursus succesvol afgerond. Voor wie zich ertoe zet is het absoluut mogelijk om de cursus ook naast werk of een studie te volgen.

Ruben
Wiskunde B & Natuurkunde & Scheikunde

Hoe interessant ik de Bètavakken ook vind, zijn deze altijd mijn struikelpunt geweest. De kundige leraren van WisMon hebben mij 4 maanden lang begeleid naar de 3 examens. Het gevolg: 3 voldoendes. Ik heb de cursussen als erg efficiënt en prettig ervaren; de leraren zijn zeer competent in hun vakgebied, sympathiek en hebben verstand van lesgeven. Een goede ervaring en ik raad WisMon daarom ten zeerste aan.

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen