<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Scheikunde vwo

Heb je als aankomend hbo- of wo-student je deelcertificaat scheikunde vwo nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze volwaardige bovenbouwcursus scheikunde vwo bereidt jou voor op het voortentamen en staatsexamen, zodat je alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je nu in!

Hoe werkt het?

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week. Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht.

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Voorkennis

Scheikunde en wiskunde op eind vwo 3 niveau wordt bekend verondersteld bij aanvang van de cursus. Heb je ook nog een deficiëntie voor wiskunde, volg dan éérst de cursus wiskunde A/B.

Als je twijfelt of je voldoende basiskennis van scheikunde hebt, kun je hier een overzicht van de benodigde voorkennis voor de cursus scheikunde vinden.

Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor de wiskunde in deze cursus, kan je eerst onze instaptoets maken. Hier vind je de opgaven en antwoorden.

Basiscursus

Blijkt na het maken van onze instaptoets dat je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende beheerst? Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen. Deze basiscursus start ongeveer 2 weken voor aanvang van deze cursus.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 4 uur zelfstudie bij elke les. Zorg dat je hiervoor voldoende tijd voor vrij maakt.

Afstandsonderwijs

Er is een online cursus die digitaal via MS Teams wordt aangeboden.

De jaarcursus wordt in Utrecht op locatie gegeven. De najaarscursus wordt in Utrecht deels digitaal en deels op locatie aangeboden.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Lesmateriaal

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus:

  • Chemie Overal VWO, deel 4, 5 en 6 (4e editie);
  • BINAS 6e druk;
  • Rekenmachine;
  • Voortentamenbundel (inbegrepen bij de cursusprijs);
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt, dien je deze zelf aan te schaffen.

Jaarcursus

Utrecht

woensdag
13:4517:15
09/09/202015/04/2021
32 lessen
Utrecht
975

Let op! Nog 1 plek beschikbaar.

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen, het staatsexamen en het James Boswell examen.

We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

 

Maximum aantal deelnemers: 12

Cursus combineren

Live-sessie

Meer weten?

Schrijf je in voor een live-sessie en maak kennis met ons en onze docenten.

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus

Blok 1

Stoffen en reacties

moleculen, zouten, metalen, hydrofiel, hydrofoob, bindingen, periodiek systeem, rekenen met massa, mol, concentraties en molair volume, reactiesnelheid, energie en evenwicht

Blok 2

Koolstofchemie

koolwaterstoffen, karakteristieke groepen, aromatische verbindingen, polymeren

Blok 3

Zuren en basen en redoxreacties

pH, zuur-base reacties, berekeningen, amfolyten, zuurconstante, buffers, oxidatoren en reductoren, redoxreacties, elektrochemische cel, elektrolyse, corrosie

Blok 4

Biochemie en chemische industrie

DNA, RNA, eiwitten, koolhydraten, vetten, batch- en continuprocessen, warmtebeheersing, duurzaamheid, groene chemie

Blok 5

Analysemethoden

kwalitatieve en kwantitatieve analyse, chromatografie en spectrometrie

Blok 6

Examenvoorbereiding

Lesmateriaal

Chemie Overal 4, 5 en 6 vwo (set)
Chemie Overal 4, 5 en 6 vwo (set)
€29.40 Huur
BINAS 6e editie havo/vwo (verlengen)
BINAS 6e editie havo/vwo (verlengen)
€5.00
Chemie Overal 4 vwo (verlengen)
Chemie Overal 4 vwo (verlengen)
€9.80
Sterre
Scheikunde VWO

 

Puck
Scheikunde VWO

De topdocenten bij Wismon hebben ervoor gezorgd dat ik binnen drie maanden mijn scheikunde certificaat heb behaald. Op het volwassenonderwijs zou ik hier twee jaar over hebben gedaan, naast mijn twee andere vakken. Heel fijn dat het met deze stoomcursus veel sneller is gelukt. De docenten hebben oog voor jouw leerproces en geven je het vertrouwen dat dit gaat slagen. Ik raad Wismon zeker aan!

Julie
Scheikunde VWO

Dankzij Wismon heb ik binnen no time mijn ccvx toetsen gehaald! Met behulp van bekwame, gedreven docenten en een strak lesplan was ik precies op tijd voldoende voorbereid. Het is even hard doorwerken, maar voordat je het weet, heb jij je ontbrekende vakken en kan je beginnen aan de studie die je echt wilt doen! Zeker de moeite waard! Zonder WisMon was het mij in ieder geval niet gelukt..!

Ruben
Scheikunde & Natuurkunde & Wiskunde B

Hoe interessant ik de Bètavakken ook vind, zijn deze altijd mijn struikelpunt geweest. De kundige leraren van WisMon hebben mij 4 maanden lang begeleid naar de 3 examens. Het gevolg: 3 voldoendes. Ik heb de cursussen als erg efficiënt en prettig ervaren; de leraren zijn zeer competent in hun vakgebied, sympathiek en hebben verstand van lesgeven. Een goede ervaring en ik raad WisMon daarom ten zeerste aan.

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!