<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Cursus scheikunde vwo

Heb jij scheikunde vwo nodig om toegelaten te worden tot het hbo of de universiteit? Onze cursus scheikunde vwo behandelt de gehele bovenbouwstof en bereidt jou voor op het CCVX voortentamen, het halen van het scheikunde vwo deelcertificaat of een ander afsluitend examen. Zo word je alsnog toegelaten tot de studie van jouw dromen!

Schrijf je nu in!

Hoe werkt een cursus scheikunde vwo?

Kies je cursusblok

Onze cursussen scheikunde vwo starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam, Utrecht en online. Elke scheikunde cursus op vwo niveau heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiteit en duur verschillen echter per cursusblok en variëren in een studielast van 7 tot 35 uur per week.

De voorjaars en najaarscursus start in september en januari. In deze cursus heb je twee keer per week les. Deze cursus loopt over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus scheikunde vwo in juni en juli heb je elke dag les. Als je kiest voor een jaarcursus scheikunde vwo, die loopt van september t/m april, dan heb je gemiddeld één keer per week les.

Naast een cursus scheikunde vwo kun je ook terecht bij ons voor een cursus wiskunde A vwo, wiskunde B vwo, natuurkunde vwo en biologie vwo . Wil je meerdere vakken gaan volgen? Kijk dan op de pagina meerdere vakken volgen.    

Kies je examen scheikunde vwo en haal je certificaat!

Je sluit de scheikunde cursus op vwo niveau af met een examen dat door een externe partij wordt afgenomen. De meest gangbare examens zijn het CCVX voortentamen en het staatsexamen. Met het staatsexamen kun je een deelcertificaat scheikunde vwo behalen en met een CCVX voortentamen ontvang je een testimonium. Je kiest bij WisMon altijd zélf je afsluitende examen scheikunde vwo. Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle  afsluitende examens.

LET OP! i.v.m. de covid-19 maatregelen kan ons onderwijs niet altijd op locatie plaatsvinden. Bekijk hier de meest up-to-date ontwikkelingen en afspraken die binnen ons pand gelden.

 

Praktische informatie

  • Kosten 975,- (excl. boeken en examen) 
  • Studielast: per les van 3,5 uur mag je rekenen op 3,5 uur zelfstudie  
  • Groepsgroottebij een cursus op locatie is de maximale grootte 13 cursisten, voor een online cursus is dit 22 cursisten.  
  • Startdatum: Kijk hieronder voor de exacte startdata en tijden. 

We adviseren je om je 3 weken van tevoren in te schrijven. 

Voorkennis scheikunde vwo

Om de cursus scheikunde vwo goed af te kunnen ronden heb je minimaal kennis van de onderbouwstof van scheikunde nodig. Kennis op vwo 4 niveau is een pré. Kom je van de havo? Dan is kennis op havo 5 niveau nodig.  Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor deze cursus, kun je dit document doorkijken. Daarin staat uitgelegd welke kennis je nodig hebt. Ook vind je er enkele opgaven. 

Beheers je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende? Of kom je van het mbo af? Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen.  

De online cursus

WisMon biedt ook een online scheikunde cursus op vwo niveau aan. Deze cursus wordt klassikaal gegeven via Microsoft Teams. In een online cursus is er uiteraard genoeg ruimte om vragen te stellen aan de docent, zowel individueel als in de groep. Daarnaast zorgen we voor voldoende afwisseling tussen theorie en het oefenen van opgaven. 

Benodigdheden scheikunde vwo

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus: 

  • Chemie Overal vwo, deel 4, 5 en 6 (4e editie); 
  • Reguliere rekenmachine; 
  • Voortentamenbundel scheikunde vwo (inbegrepen bij de cursusprijs); 
  • Een laptop met camera en een stabiele internetverbinding (alléén bij een online cursus).

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal in Microsoft Teams.

WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt, dien je deze zelf aan te schaffen. 

Jaarcursus scheikunde vwo

Online

dinsdag
13:3017:00
07/09/202119/04/2022
32 lessen
Online
975

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX voortentamen.We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

Maximaal aantal deelnemers: 20

let op! bij te weinig inschrijvingen kunnen de groepen samengevoegd worden

Cursus combineren

Voorjaarscursus scheikunde vwo

Utrecht

maandag, woensdag en vrijdag
09:1512:45
12/01/202222/04/2022
32 lessen
Utrecht
1025

Let op!

Er zijn 6 lessen op vrijdag of zaterdag ingepland

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX voortentamen.

We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

Maximaal aantal deelnemers: 12

let op! bij te weinig inschrijvingen kunnen de groepen samengevoegd worden

Cursus combineren

Online

maandag, woensdag en vrijdag
09:1512:45
12/01/202222/04/2022
32 lessen
Online
1025

Let op!

Er zijn 6 lessen op vrijdag of zaterdag ingepland

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX voortentamen.

 

We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

Maximaal aantal deelnemers: 20

let op! bij te weinig inschrijvingen kunnen de groepen samengevoegd worden

Cursus combineren
Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus scheikunde vwo

Blok 1

Stoffen en reacties

moleculen, zouten, metalen, hydrofiel, hydrofoob, bindingen, periodiek systeem, rekenen met massa, mol, concentraties en molair volume, reactiesnelheid, energie en evenwicht

Blok 2

Koolstofchemie

koolwaterstoffen, karakteristieke groepen, aromatische verbindingen, polymeren

Blok 3

Zuren en basen en redoxreacties

pH, zuur-base reacties, berekeningen, amfolyten, zuurconstante, buffers, oxidatoren en reductoren, redoxreacties, elektrochemische cel, elektrolyse, corrosie

Blok 4

Biochemie en chemische industrie

DNA, RNA, eiwitten, koolhydraten, vetten, batch- en continuprocessen, warmtebeheersing, duurzaamheid, groene chemie

Blok 5

Analysemethoden

kwalitatieve en kwantitatieve analyse, chromatografie en spectrometrie

Blok 6

Examenvoorbereiding

Lesmateriaal scheikunde vwo

In onze shop vind je al het lesmateriaal wat je nodig hebt voor de cursus scheikunde vwo. Naast kopen is het ook mogelijk de materialen te huren.

Chemie Overal 4, 5 en 6 vwo (set)
€29.40 Huur
BINAS 6e editie havo/vwo (verlengen)
€5.00 incl. BTW
Chemie Overal 4 vwo (verlengen)
€9.80 incl. BTW
Sterre
Scheikunde vwo

 

Puck
Scheikunde vwo

De topdocenten bij Wismon hebben ervoor gezorgd dat ik binnen drie maanden mijn scheikunde certificaat heb behaald. Op het volwassenonderwijs zou ik hier twee jaar over hebben gedaan, naast mijn twee andere vakken. Heel fijn dat het met deze stoomcursus veel sneller is gelukt. De docenten hebben oog voor jouw leerproces en geven je het vertrouwen dat dit gaat slagen. Ik raad Wismon zeker aan!

Julie
Scheikunde vwo

Dankzij Wismon heb ik binnen no time mijn ccvx toetsen gehaald! Met behulp van bekwame, gedreven docenten en een strak lesplan was ik precies op tijd voldoende voorbereid. Het is even hard doorwerken, maar voordat je het weet, heb jij je ontbrekende vakken en kan je beginnen aan de studie die je echt wilt doen! Zeker de moeite waard! Zonder WisMon was het mij in ieder geval niet gelukt..!

Ruben
Scheikunde & Natuurkunde & Wiskunde B

Hoe interessant ik de Bètavakken ook vind, zijn deze altijd mijn struikelpunt geweest. De kundige leraren van WisMon hebben mij 4 maanden lang begeleid naar de 3 examens. Het gevolg: 3 voldoendes. Ik heb de cursussen als erg efficiënt en prettig ervaren; de leraren zijn zeer competent in hun vakgebied, sympathiek en hebben verstand van lesgeven. Een goede ervaring en ik raad WisMon daarom ten zeerste aan.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus biologie vwo of heb je advies nodig? Sluit dan aan bij een van onze live-sessies. Hierin legt één van onze coördinatoren je uit hoe een (online) cursus werkt, hoe er online les wordt gegeven en welke verschillende examens er zijn.

Wil je meerdere vakken volgen? Neem dan even contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

 

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!