<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content
Cursus volgen bij WisMon

Cursussen combineren

Je moet voor meerdere bètavakken een deelcertificaat behalen voor toelating tot je studie en wilt dus onze cursussen in de bètavakken combineren. Hoe pak je dit nu aan? En wat is de juiste volgorde? We hebben de verschillende mogelijkheden hieronder voor je op een rij gezet.

Neem contact met ons op

Ons cursusaanbod is zo georganiseerd dat je binnen een jaar voor alle vier de bètavakken je deelcertificaat kunt behalen. Hierbij kun je kiezen tussen verschillende soorten cursussen die variëren in intensiviteit. Hiervoor dien je duidelijk te hebben wanneer de deadline is voor het overleggen van je deelcertificaten bij de gekozen opleiding.

Aan de hand van die deadline kun je een programma gaan opstellen. Houdt bij het opstellen van een programma rekening met of je nog studeert, een baan ernaast hebt of nog op de middelbare school zit en je misschien dit jaar eindexamen moet doen. Hieronder vertellen we je waar je rekening mee moet houden met het opstellen van een haalbaar studieprogramma.

Hoe werkt het

Volgorde

Voor alle vakken moet je de onderbouwstof van wiskunde beheersen. Beheers je deze nog niet voldoende, volg dan altijd éérst de basiscursus wiskunde. Om te toetsen of je de benodigde stof beheerst kan je de instaptoets maken.

Verder raden we aan om eerst je deficiëntie wiskunde A/B weg te werken, voordat je begint aan een andere cursus. Deze kennis gebruik je ook bij de andere vakken.

Studielast

Om de cursus met succes af te ronden is het belangrijk dat je voldoende tijd inruimt voor niet alleen de lessen, maar ook voor het maken van het huiswerk. Bij elke cursus hebben we hieronder het totaal aantal uur aan studielast vermeld. Denk voor start goed na over verplichtingen die je naast een cursus hebt, zoals bijvoorbeeld werk, een hobby of een studie. Tussentijds stoppen met een cursus is namelijk niet mogelijk.

Cursussen combineren

Het is in sommige gevallen mogelijk om meerdere vakken tegelijkertijd te volgen. Wiskunde A/B en biologie kan je combineren met elk ander vak. De vakken scheikunde en natuurkunde tegelijkertijd volgen raden wij niet aan. Deze vakken worden namelijk als de twee moeilijkste vakken ervaren.

Afsluitend examen

Je kiest altijd zelf het examen dat je wilt gaan afleggen. Je kunt de cursus afsluiten met verschillende examens zoals het CCVX voortentamen of het staatsexamen. Soms heeft jouw opleiding een eigen toelatingstoets.

Informeer vóór start van de cursus zelf bij de studieadviseur van de opleiding waar je wilt gaan studeren welk certificaat wordt erkend. Op de pagina over afsluitende examens vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Voorjaarscursus

Januari t/m april

2-3 keer per week les

Studielast: 20 uur per vak per week

Maximaal 2 vakken

Zomercursus

Juni t/m juli

5 keer per week les

Studielast: 35 uur per vak per week

Maximaal 1 vak

Najaarscursus

September t/m december

2-3 keer per week les

Studielast: 20 uur per vak per week

Maximaal 2 vakken

Jaarcursus

September t/m april

1 keer per week les

Studielast: 7 uur per vak per week

Maximaal 4 vakken

Voorbeeldprogramma's

1 vak per semester

 • Alle vakken achter elkaar,
  ook in de zomer
 • Goed te combineren met werk/studie
 • Je legt de examens af na elk vak
 • Studielast: 20-35 uur per vak per week

2 vakken per semester

 • 2 vakken in het najaar, 2 in het voorjaar
 • Intensief en fulltime programma
 • Je legt de examens af na elk vak
 • Studielast: 40 uur per week

4 vakken als jaarcursus

 • 4 jaarcursussen van sep t/m apr
 • De stof in een rustiger tempo doorlopen
 • Je legt alle examens af in april/mei
 • Studielast: 28 uur per week

Digitale intake

Wil je drie of vier vakken als jaarcursus gaan volgen, neem dan eerst contact op met WisMon. Gezien de zwaarte van zo’n programma plannen we graag een digitale intake met je in en kijken we samen naar de haalbaarheid van het programma. Het is ook mogelijk om voorafgaand bij een live-sessie aan te sluiten voor meer informatie over de cursussen.

Contact

Afsluitende examens

Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? We hebben de verschillende mogelijkheden hieronder voor je op een rij gezet.

Cursussen

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een studie die precies bij jou past? Bij WisMon werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.