
Cursussen combineren
Je moet voor meerdere bètavakken een deelcertificaat behalen voor toelating tot je studie en wilt dus onze cursussen in de bètavakken combineren. Hoe pak je dit nu aan? En wat is de juiste volgorde? We hebben de verschillende mogelijkheden hieronder voor je op een rij gezet.
Ons cursusaanbod is zo georganiseerd dat je binnen een jaar voor alle vier de bètavakken je deelcertificaat kunt behalen. Hierbij kun je kiezen tussen verschillende soorten cursussen die variëren in intensiviteit. Hiervoor dien je duidelijk te hebben wanneer de deadline is voor het overleggen van je deelcertificaten bij de gekozen opleiding.
Aan de hand van die deadline kun je een programma gaan opstellen. Houdt bij het opstellen van een programma rekening met of je nog studeert, een baan ernaast hebt of nog op de middelbare school zit en je misschien dit jaar eindexamen moet doen. Hieronder vertellen we je waar je rekening mee moet houden met het opstellen van een haalbaar studieprogramma.
Hoe werkt het

Volgorde
Voor alle vakken moet je de onderbouwstof van wiskunde beheersen. Beheers je deze nog niet voldoende, volg dan altijd éérst de basiscursus wiskunde. Om te toetsen of je de benodigde stof beheerst kan je de instaptoets maken.
Verder raden we aan om eerst je deficiëntie wiskunde A/B weg te werken, voordat je begint aan een andere cursus. Deze kennis gebruik je ook bij de andere vakken.

Studielast
Om de cursus met succes af te ronden is het belangrijk dat je voldoende tijd inruimt voor niet alleen de lessen, maar ook voor het maken van het huiswerk. Bij elke cursus hebben we hieronder het totaal aantal uur aan studielast vermeld. Denk voor start goed na over verplichtingen die je naast een cursus hebt, zoals bijvoorbeeld werk, een hobby of een studie. Tussentijds stoppen met een cursus is namelijk niet mogelijk.

Cursussen combineren
Het is in sommige gevallen mogelijk om meerdere vakken tegelijkertijd te volgen. Wiskunde A/B en biologie kan je combineren met elk ander vak. De vakken scheikunde en natuurkunde tegelijkertijd volgen raden wij niet aan. Deze vakken worden namelijk als de twee moeilijkste vakken ervaren.

Afsluitend examen
Je kiest altijd zelf het examen dat je wilt gaan afleggen. Je kunt de cursus afsluiten met verschillende examens zoals het CCVX voortentamen of het staatsexamen. Soms heeft jouw opleiding een eigen toelatingstoets.
Informeer vóór start van de cursus zelf bij de studieadviseur van de opleiding waar je wilt gaan studeren welk certificaat wordt erkend. Op de pagina over afsluitende examens vind je meer informatie over de mogelijkheden.
Voorjaarscursus
Januari t/m april
2-3 keer per week les
Studielast: 20 uur per vak per week
Maximaal 2 vakken
Zomercursus
Juni t/m juli
5 keer per week les
Studielast: 35 uur per vak per week
Maximaal 1 vak
Najaarscursus
September t/m december
2-3 keer per week les
Studielast: 20 uur per vak per week
Maximaal 2 vakken
Jaarcursus
September t/m april
1 keer per week les
Studielast: 7 uur per vak per week
Maximaal 4 vakken
Voorbeeldprogramma's
1 vak per semester
- Alle vakken achter elkaar,
ook in de zomer - Goed te combineren met werk/studie
- Je legt de examens af na elk vak
- Studielast: 20-35 uur per vak per week
2 vakken per semester
- 2 vakken in het najaar, 2 in het voorjaar
- Intensief en fulltime programma
- Je legt de examens af na elk vak
- Studielast: 40 uur per week
4 vakken als jaarcursus
- 4 jaarcursussen van sep t/m apr
- De stof in een rustiger tempo doorlopen
- Je legt alle examens af in april/mei
- Studielast: 28 uur per week
Digitale intake
Wil je drie of vier vakken als jaarcursus gaan volgen, neem dan eerst contact op met WisMon. Gezien de zwaarte van zo’n programma plannen we graag een digitale intake met je in en kijken we samen naar de haalbaarheid van het programma. Het is ook mogelijk om voorafgaand bij een live-sessie aan te sluiten voor meer informatie over de cursussen.

Afsluitende examens
Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? We hebben de verschillende mogelijkheden hieronder voor je op een rij gezet.

Cursussen
Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een studie die precies bij jou past? Bij WisMon werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.