Cursus wiskunde

Heb jij wiskunde nodig om toegelaten te worden tot een studie die precies bij jou past? Of wil je je basiskennis bijspijkeren? Bij WisMon ben je aan het juiste adres: met onze wiskundecursussen werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

Schrijf je in

Wiskunde A

Wij verzorgen een cursus Wiskunde A HAVO en een cursus Wiskunde A VWO. Van functies en grafieken tot kansrekening en statistiek. Deze cursus wordt vaak ingezet voor je toelating voor studies als psychologie, bedrijfskunde en geneeskunde.

Wiskunde B

Wij verzorgen een cursus Wiskunde B HAVO en een cursus Wiskunde B VWO. Van functies en grafieken tot goniometrie en differentiëren. Deze cursus wordt vaak ingezet voor je toelating voor (technische) studies als bouwkunde, econometrie en aardwetenschappen.

Basiscursussen

In onze basiscursus wiskunde worden basisvaardigheden opgefrist ter voorbereiding op de cursussen Wiskunde A en Wiskunde B op HAVO- en VWO-niveau.

Wiskunde-T

Speciaal voor afgestudeerd HBO-studenten die een masteropleiding willen volgen aan de TU Delft bieden wij een maatwerktraject Wiskunde T aan. Dit 1-op-1 traject biedt een gedegen voorbereiding op het voortentamen wiskunde T, dat studenten moeten behalen voor hun toelating tot de master.

}

Cursusinfo

Groepsgrootte en begeleiding

Bij WisMon werken we met kleine klassen van gemiddeld 10 tot 15 cursisten, en maximaal 20 cursisten. Hierbij is veel aandacht voor het werken met (examen-)opgaven. Bij groepen van meer dan 10 leerlingen zetten we op enkele momenten tijdens de cursus een docent-assistent in. Zo is er ruimte voor extra begeleiding bij de onderwerpen waar je meer moeite bij hebt.

Extra begeleiding

Wil je extra uitleg naast de cursuslessen? Je kan gebruik maken van ons uitgebreide netwerk aan bijlesdocenten. Zo kun je extra ondersteuning inzetten op de momenten dat jij dit nodig hebt.

Afsluitende examentraining

We sluiten de cursus af met een examentraining waar je stappenplannen leert om je opgaven aan te pakken. Weet je nog niet welk examen je wilt gaan afleggen? Hier vind je meer informatie over alle afsluitende examens.

CCVX tentamentraining

Heb je zelf al de hele stof doorlopen wil je alleen de puntjes op de i zetten voor het CCVX voortentamen? Dan kan je aansluiten bij onze CCVX tentamentraining. Kijk voor meer informatie op de pagina CCVX tentamentraining.

Jouw cursusprogramma

Kosten en locatie

De basiscursus wiskunde kost €300 en start altijd 2 weken voorafgaand aan de wiskunde A en B cursussen.

Een wiskunde A en wiskunde B cursus kost tussen de €800 en €850 en start elk semester. De cursus heeft een vast aantal uur les om de hele bovenbouwstof te doorlopen.

Alle cursussen worden in zowel Utrecht als Amsterdam aangeboden.

Semesters

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week. Bij een jaarcursus worden lessen verspreid over acht maanden, waarbij je één keer per week les hebt.

Kijk voor de exacte startdata en prijzen op de vakpagina.

Meerdere vakken nodig?

Heb je naast wiskunde nog meer vakken nodig? Ons cursusaanbod is zo georganiseerd dat je binnen een jaar voor alle vier de bètavakken je certificaat kunt behalen. We hebben de verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet op de pagina cursussen combineren.

Inschrijven & Contact

Wil je meer informatie over onze cursussen? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen.