<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Wil je een zomercursus volgen?

Heb je nog wiskunde, scheikunde, natuurkunde of biologie nodig om toegelaten te worden tot je droomstudie en zie je een tussenjaar niet zitten? Dan is onze zomercursus misschien iets voor jou!

Schrijf je nu in!

Hoe ziet een zomercursus eruit?

Je hebt net eindexamen gedaan en wilt in september met je studie beginnen of je bent aan het studeren en wilt van studie wisselen. Het kan je zo gebeuren dat je net nog één vak mist om met je droomstudie te starten. Dit hoeft echter geen studievertraging en een tussenjaar te betekenen. Volg een zomercursus, haal je vak in en start alsnog in september met studeren!

Kort maar krachtig

Bij WisMon kun je terecht voor een cursus wiskunde A en Bnatuurkundescheikunde en biologie op havo- en vwo-niveau. Moet je nog één vak inhalen? Dan kun je ervoor kiezen om dit vak als zomercursus te volgen.

Het volgen van een zomercursus houdt in dat in zeven weken tijd de volledige bovenbouwstof van één vak wordt behandeld. Je hebt vier of vijf lessen in de week. Iedere les duurt vier uur en je moet er rekening mee houden dat je hetzelfde aantal uren moet steken in  het maken van huiswerk en zelfstudie. De studielast ligt tussen de 35-40 uur per week. Fulltime studeren dus en dat is best pittig!  We vroegen daarom aan oud-leerling Katja én onze docent Marcel om te vertellen hoe dat is!

Praktische informatie

  • Kosten: verschillend per vak (excl. boeken en examen) 
  • Studielast: per les van 4 uur mag je rekenen op 4 uur zelfstudie. De totale studielast van de zomercursus ligt tussen de 35-40 uur. Je kunt één vak tegelijk volgen.
  • Voorkennis: voor ieder vak is het noodzakelijk dat je de onderbouwstof kent én dat je in ieder geval de onderbouwstof van wiskunde beheerst.
  • Groepsgroottebij een cursus op locatie is de maximale grootte 13 cursisten, voor een online cursus is dit 22 cursisten.  
  • Startdatum: Kijk hiervoor op de vakpagina’s.

We adviseren je om je 3 weken van tevoren in te schrijven. 

Fysiek of online

WisMon biedt naast de volledig fysieke zomercursus ook een online variant aan. Deze online cursus wordt klassikaal gegeven via Microsoft Teams. In een online cursus is er uiteraard genoeg ruimte om vragen te stellen aan de docent, zowel individueel als in de groep. Daarnaast zorgen we voor voldoende afwisseling tussen theorie en het oefenen van opgaven. 

Mayla
Zomercursus Wiskunde A vwo

Ik heb bij Wismon de zomercursus wiskunde A vwo gevolgd. Met mijn flink weggezakte havo achtergrond waren het weken van heel hard zwoegen. Ik ging slapen met algebraïsche snijpunten en werd wakker met kansberekeningen. De enthousiaste, geduldige docenten waren heel anders dan wat ik van de middelbare school gewend was. Ook de kleine groep medecursisten met eenzelfde doel, het CCVX tentamen halen, werkte heel motiverend. Het was zwaar, maar het waren ook heel gezellige weken! Aan het eind van de cursus stond ik versteld van hoeveel ik in zo’n korte tijd geleerd heb en gegroeid ben. Al om al een heel positieve ervaring.

Katja
Zomercursus Natuurkunde vwo

Ik vond de lessen goed gestructureerd en overzichtelijk. In Microsoft Teams is het ook heel duidelijk waar je alles kunt vinden. Het is heel fijn dat er veel examens zijn om mee te oefenen. Dat is toch de beste voorbereiding op het examen. En het is zeker intensief, maar je hoeft je ook maar te focussen op één vak.

Live-sessie

Heb je nog vragen over een cursus of heb je advies nodig? Sluit dan aan bij een van onze live-sessies. Hierin legt één van onze coördinatoren je uit hoe een (online) cursus werkt, hoe er online les wordt gegeven en welke verschillende examens er zijn. Meld je dan aan voor een live-sessie waarin wordt uitgelegd hoe een cursus er bij WisMon uitziet.

Op 30 april en 25 mei staan de live-sessies helemaal in het teken van de zomercursus.

Advies nodig?

Wil je meerdere vakken volgen? Neem dan even contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Dan kijken we samen naar de verschillende mogelijkheden en maken we een haalbare planning.