<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Cursus wiskunde

Heb jij wiskunde a of wiskunde b nodig om toegelaten te worden tot een hbo- of wo- studie die precies bij jou past? Of wil je je basiskennis bijspijkeren? Bij WisMon ben je aan het juiste adres: met onze wiskundecursussen op havo- en vwo-niveau werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

Schrijf je nu in!

Afstandsonderwijs Cursussen

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 bieden wij momenteel al onze cursussen en bijlessen aan via afstandsonderwijs in een digitale leeromgeving.

WisMon heeft, net als mbo- en hbo-instellingen, te maken met cursisten die een lange reisafstand hebben. Daarom volgen we de overheidsregels die gelden voor deze instellingen. Dit betekent dat we tot zeker half juni onze cursussen volledig online moeten aanbieden. Mochten er voor de zomercursussen meer mogelijkheden komen om reguliere lessen op onze locatie in Utrecht te verzorgen, dan informeren we onze cursisten hoe we dit zullen vormgeven.

Het blijft, ook in tijden van thuiswerken, mogelijk om een digitale proefles of intake in te plannen. Ideaal voor als je benieuwd bent hoe een digitale les nou verloopt of als je nog vragen hebt over het inhalen van een vak!

Vraag een proefles aan Digitale intake

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week.

Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht. Bij de voorjaarscursus en de najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Je kunt de cursus afsluiten met verschillende examens zoals het CCVX voortentamen of het staatsexamen.

Kies je cursus

Wiskunde A

We bieden zowel een cursus wiskunde A havo als een cursus wiskunde A vwo  aan. Hierbij komen onderwerpen als functies en grafieken, kansberekening en statistiek komen aan bod en wordt je voorbereid op een toelating tot studies als psychologie, bedrijfskunde of geneeskunde.

Wiskunde A havo Wiskunde A vwo

Wiskunde B

We bieden een cursus wiskunde B havo en een cursus wiskunde B vwo  aan. Hierbij komen onderwerpen als functies en grafieken, kansberekening en statistiek komen aan bod en wordt je voorbereid op een toelating tot studies als psychologie, bedrijfskunde of geneeskunde. Ook is wiskunde B havo vaak nodig voor toelating tot een pilotenopleiding of de opleiding tot docent wiskunde.

Wiskunde B havo Wiskunde B vwo

Basiscursus wiskunde

In onze basiscursus wiskunde a/b worden jouw basisvaardigheden opgefrist en gaan aan de slag met de onderbouwstof havo/vwo met onderwerpen als eerstegraadsfuncties, grafieken en algebra. Na deze cursus weet je beheers je de onderbouwstof op havo/vwo niveau en ben je voldoende voorbereid op onze cursussen wiskunde A en wiskunde B op havo- en vwo-niveau.

Meer informatie
Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Nog een ander bètavak nodig?

Bij WisMon kan je ook terecht voor een cursus scheikunde, biologie en natuurkunde op havo- en vwo- niveau.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Lesmateriaal wiskunde

Getal en Ruimte havo A deel 1, 2 en 3  (set)
Getal en Ruimte havo A deel 1, 2 en 3 (set)
€22.80 Huur
Getal en Ruimte vwo A deel 1, 2, 3 en 4 (set)
Getal en Ruimte vwo A deel 1, 2, 3 en 4 (set)
€30.40 Huur
Getal en Ruimte vwo B deel 1, 2, 3 en 4 (set)
Getal en Ruimte vwo B deel 1, 2, 3 en 4 (set)
€30.40 Huur
Alle vragen