Cursus natuurkunde

Heb jij natuurkunde nodig om toegelaten te worden tot een studie die precies bij jou past? Of wil je je basiskennis bijspijkeren? Bij WisMon ben je aan het juiste adres: met onze natuurkundecursussen werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

Schrijf je in

Natuurkunde HAVO

Onze cursus Natuurkunde HAVO behandelt alle bovenbouwstof van het vak, van mechanica tot warmteleer. Hiermee haal je alle stof in die je nodig hebt voor toelating tot technische studies. Variërend van (werktuig)bouwkunde tot electrical engineering en vliegopleidingen tot de opleiding voor maritiem officier. Bovendien start je je studie met een opgefriste en gedegen basiskennis.

Natuurkunde VWO

Onze cursus Natuurkunde VWO behandelt alle bovenbouwstof van het vak, van de Wetten van Newton tot elektriciteit en magnetisme. Hiermee haal je alle stof in die je nodig hebt voor studies variërend van geneeskunde en tandheelkunde tot aardwetenschappen en natuur- en sterrenkunde. Ook frist de cursus je vaardigheden en basiskennis op voor een goed voorbereide start van je studie.

Cursusinfo

Groepsgrootte en begeleiding

Bij WisMon werken we met kleine klassen van gemiddeld 10 tot 15 cursisten, en maximaal 20 cursisten. Hierbij is veel aandacht voor het werken met (examen-)opgaven. Bij groepen van meer dan 10 leerlingen zetten we op enkele momenten tijdens de cursus een docent-assistent in. Zo is er ruimte voor extra begeleiding bij de onderwerpen waar je meer moeite bij hebt.

Extra begeleiding

Wil je extra uitleg naast de cursuslessen? Je kan gebruik maken van ons uitgebreide netwerk aan bijlesdocenten. Zo kun je extra ondersteuning inzetten op de momenten dat jij dit nodig hebt.

Afsluitende examentraining

We sluiten de cursus af met een examentraining waar je stappenplannen leert om je opgaven aan te pakken. Weet je nog niet welk examen je wilt gaan afleggen? Hier vind je meer informatie over alle afsluitende examens.

CCVX tentamentraining

Heb je zelf al de hele stof doorlopen en wil je alleen de puntjes op de i zetten voor het CCVX voortentamen? Dan kan je aansluiten bij onze CCVX tentamentraining. Kijk voor meer informatie op de pagina CCVX tentamentraining.

Jouw cursusprogramma

Kosten en locatie

Een Natuurkunde HAVO of Natuurkunde VWO cursus kost tussen de €925 en €945 en start elk semester. De cursus bestaat uit 112 (havo) en 119 (vwo) lesuren en wordt zowel in Utrecht als Amsterdam aangeboden.

Semesters

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee tot drie keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week. Bij een jaarcursus worden lessen verspreid over acht maanden, waarbij je één keer per week les hebt.

Kijk voor de exacte startdata en prijzen op de vakpagina.

Meerdere vakken nodig?

Heb je naast natuurkunde nog meer vakken nodig? Ons cursusaanbod is zo georganiseerd dat je binnen een jaar voor alle vier de bètavakken je certificaat kunt behalen. We hebben de verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet op de pagina cursussen combineren.

Inschrijven & Contact

Wil je meer informatie over onze cursussen? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen.