<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Wiskunde B vwo

Heb je als aankomend hbo- of wo-student wiskunde B vwo nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze volwaardige bovenbouwcursus wiskunde B vwo bereidt jou voor op het voortentamen en staatsexamen, zodat je alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je nu in!

Afstandsonderwijs Cursussen

Wij bieden tot en met 1 juni onze huidige cursussen aan via het programma Zoom in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19.

Wij verwachten dat de zomercursussen die op 2 juni 2020 starten weer gewoon klassikaal kunnen worden gegeven. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan bieden wij onze cursussen als afstandsonderwijs aan, zodat leerlingen zich alsnog kunnen voorbereiden op het CCVX voortentamen.

Het blijft, ook in tijden van thuiswerken, mogelijk om een digitale proefles of intake in te plannen. Ideaal voor als je benieuwd bent hoe een digitale les nou verloopt of als je nog vragen hebt over het inhalen van een vak!

Vraag een proefles aan Digitale intake

Hoe werkt het?

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week. Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht.

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Voorkennis

Wiskunde B op vwo 4 of havo 5 niveau is aan te raden om de cursus goed af te kunnen ronden. Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor deze cursus kan je eerst onze digitale instaptoets maken. Mocht je het fijner vinden om de toets op papier te hebben dan vind je hier de opgaven en antwoorden.

Basiscursus

Blijkt na het maken van onze instaptoets dat je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende beheerst? Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen. Deze basiscursus start ongeveer 2 weken voor aanvang van deze cursus.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 4 uur zelfstudie bij elke les. Zorg dat je hiervoor voldoende tijd voor vrij maakt.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Lesmateriaal

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus:

  • Getal & Ruimte Wis B VWO, deel 1, 2, 3 en 4 (11e editie);
  • Reguliere rekenmachine (CCVX voortentamen) of grafische rekenmachine (staatsexamen);
  • Voortentamenbundel (inbegrepen bij de cursusprijs);
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal via de Google Drive. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt dan dien je deze zelf aan te schaffen.

Opbouw cursus

Blok 1

Functies en differentiëren (1)

lineaire, machts-, wortel- en gebroken functies, afgeleiden en differentiëren

Blok 2

Functies en differentiëren (2), integreren

exponentiële en logaritmische functies, differentiëren, integreren

Blok 3

Meetkunde

vectoren, driehoeken, lijnen en cirkels

Blok 4

Goniometrie

sinus-, cosinus- en tangensfuncties en vergelijkingen, parametervoorstellingen, snelheid en versnelling

Blok 5

Examenvoorbereiding

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Zomercursus

Amsterdam - VU

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
09:3013:30
02/06/202019/07/2020
28 lessen
Amsterdam - VU
925

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX voortentamen en het James Boswell examen.

We raden aan om uiterlijk drie weken voor start je in te schrijven.

Er zijn drie vrijdagen ingeroosterd op:
5 juni, 19 juni, 3 juli

Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX voortentamen en het James Boswell examen.

Maximum aantal deelnemers: 24

Cursus combineren

Utrecht

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
09:3013:30
02/06/202019/07/2020
28 lessen
Utrecht
925

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX voortentamen en het James Boswell examen.

We raden aan om uiterlijk drie weken voor start je in te schrijven.

Er zijn drie vrijdagen ingeroosterd op:
5 juni, 19 juni, 3 juli

Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX voortentamen en het James Boswell examen.

Maximum aantal deelnemers: 24

Cursus combineren

Proefles

Eerst proberen?

Vraag nu een vrijblijvend een proefles aan en maak kennis met ons en onze docenten!

Gratis

Lesmateriaal

Getal en Ruimte vwo B deel 1, 2, 3 en 4 (set)
Getal en Ruimte vwo B deel 1, 2, 3 en 4 (set)
€30.40 Huur
Getal en Ruimte vwo B deel 1
Getal en Ruimte vwo B deel 1
€7.60 Huur
Getal en Ruimte vwo B deel 2
Getal en Ruimte vwo B deel 2
€7.60 Huur
Sophie
Wiskunde B VWO & Natuurkunde VWO

 

Sem
Wiskunde B VWO

Door goede lessen, uitleg en planning heb ik bij Wismon de benodigde Beta vakken voor Geneeskunde gehaald. De kleine klassen en leuke/leergierige sfeer maakt het studeren alleen maar makkelijker. Wismon is een echte aanrader!

Bas
Wiskunde B VWO

In Oktober 2018 ben ik begonnen aan een jaarcursus Wiskunde B (VWO) bij WisMon. Deze cursus is mij goed bevallen. Doordat de klassen niet zo groot zijn krijg je ook voldoende persoonlijke aandacht. Het tempo van de cursus ligt wel erg hoog. De lessen duren 3,5 uur en je krijgt per les ongeveer 30 sommen huiswerk mee. Maar zolang je het huiswerk bijhoudt zal het tempo ook geen probleem zijn.

Jurriaan
Wiskunde B VWO

Met dank aan de geweldige docent en de goede opzet van het programma, heb ik de cursus succesvol afgerond. Voor wie zich ertoe zet is het absoluut mogelijk om de cursus ook naast werk of een studie te volgen.

Ruben
Wiskunde B & Natuurkunde & Scheikunde

Hoe interessant ik de Bètavakken ook vind, zijn deze altijd mijn struikelpunt geweest. De kundige leraren van WisMon hebben mij 4 maanden lang begeleid naar de 3 examens. Het gevolg: 3 voldoendes. Ik heb de cursussen als erg efficiënt en prettig ervaren; de leraren zijn zeer competent in hun vakgebied, sympathiek en hebben verstand van lesgeven. Een goede ervaring en ik raad WisMon daarom ten zeerste aan.

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen