<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Hoe werkt een online cursus?

Heb jij één of meerdere bètavakken nodig om toegelaten te worden tot het hbo of de universiteit en kun je geen fysieke lessen volgen? Onze online cursussen bieden uitkomst!  

Schrijf je nu in!

Misschien heb je nog nooit een online cursus gevolgd en vind je het een beetje spannend. Niet nodig!

In onze online cursussen proberen we je zoveel mogelijk het gevoel te geven dat je klassikaal les volgt. Er is voldoende afwisseling tussen theorie en praktijk. Daarnaast wordt interactie met de docent en je medecursisten aangemoedigd.

 

Hoe ziet een online cursus eruit?

Live lessen

De docent geeft een live online les waarbij uitleg worden afgewisseld met zelfstandig werken. Je kijkt dus niet naar voor opgenomen filmpjes maar hebt een live verbinding met je docent én je medecursisten. In onze online cursussen proberen we je zoveel mogelijk het gevoel te geven dat je klassikaal les volgt.  Een bijkomend voordeel van de online lessen is dat de videolessen worden opgenomen. Zo kun je tijdens het maken van je huiswerk de uitleg nog een keertje bekijken. Wel zo handig!

Ruimte om vragen te stellen

Kan je eigenlijk wel vragen stellen tijdens zo’n online les? Natuurlijk wel! Gedurende de les is de docent bereikbaar via de chat en kun je ook vragen stellen in het privékanaal dat je samen met de docent hebt. Het stellen van vragen wordt aangemoedigd. Heb je tijdens het huiswerk maken vragen? Stel ze in de chat. Je medecursisten kunnen je misschien verder helpen en anders ziet de docent je bericht bij de volgende les.

Afwisseling van theorie en praktijk

Betekent een online les dat je 3,5 uur naar een scherm kijkt en luistert naar de docent? Zeker niet! Bij een online les is er, net zoals bij een les op locatie, ruimte voor afwisseling van theorie en praktijk. Tijdens de les ga je dus ook aan slag met opdrachten/zelfstudie en is er in die tijd ruimte om vragen te stellen aan de docent. Ook kan er gebruik worden gemaakt van break-out rooms waarbij je een opdracht samen met je mede-cursisten moet maken. Scroll naar beneden om een beeld te krijgen van de verdeling videoles versus zelfstandig werken.

Benodigdheden online cursus

Voor een online cursus heb je de volgende dingen nodig:

  • Een laptop met werkende camera en microfoon
  • Een stabiele internetverbinding
  • Een rustige werkplek
  • Eventueel een koptelefoon

De lessen worden gegeven in de goed beveiligde omgeving van Microsoft Teams. WisMon zorgt voor jouw Microsoft Teams account.

Sophie
Wiskunde B vwo & Natuurkunde vwo

In mijn tussenjaar wilde ik naast vakken inhalen, die ik nodig heb voor mijn studie,  ook naar het buitenland. Zo kwam ik terecht bij Wismon!  Hier heb ik in drie maanden tijd wiskunde B en natuurkunde ingehaald. Dit lukte door de duidelijke uitleg van mijn goede docent, de kleine klas en vooral hard werken en veel oefenen!

Sem
Wiskunde B vwo

Door goede lessen, uitleg en planning heb ik bij Wismon de benodigde Beta vakken voor Geneeskunde gehaald. De kleine klassen en leuke/leergierige sfeer maakt het studeren alleen maar makkelijker. Wismon is een echte aanrader!

Bas
Wiskunde B vwo

In oktober 2018 ben ik begonnen aan een jaarcursus Wiskunde B bij WisMon. Deze cursus is mij goed bevallen. Doordat de klassen niet zo groot zijn krijg je ook voldoende persoonlijke aandacht. Het tempo van de cursus ligt wel erg hoog. De lessen duren 3,5 uur en je krijgt per les ongeveer 30 sommen huiswerk mee. Maar zolang je het huiswerk bijhoudt zal het tempo ook geen probleem zijn.

Jurriaan
Wiskunde B vwo

Met dank aan de geweldige docent en de goede opzet van het programma, heb ik de cursus succesvol afgerond. Voor wie zich ertoe zet is het absoluut mogelijk om de cursus ook naast werk of een studie te volgen.

Ruben
Wiskunde B & Natuurkunde & Scheikunde

Hoe interessant ik de Bètavakken ook vind, zijn deze altijd mijn struikelpunt geweest. De kundige leraren van WisMon hebben mij 4 maanden lang begeleid naar de 3 examens. Het gevolg: 3 voldoendes. Ik heb de cursussen als erg efficiënt en prettig ervaren; de leraren zijn zeer competent in hun vakgebied, sympathiek en hebben verstand van lesgeven. Een goede ervaring en ik raad WisMon daarom ten zeerste aan.

Voorbeeld lesopbouw

Videoles

Instructie met kleine opdrachten

Videoles met instructie en gezamenlijk maken/bespreken van een aantal opdrachten.

Duur: 45 minuten.

Videoles

Huiswerk bespreken

Bespreken van het gemaakte huiswerk in een videoles.

Duur: 30 minuten.

Chat

Zelfstandig werken

Zelfstandig werken aan het huiswerk of opgegeven opdrachten. De docent is voor vragen beschikbaar in de Teams chat.

Duur: 30 minuten.

Videoles

Instructie met kleine opdrachten

Videoles met instructie en gezamenlijk maken/bespreken van een aantal opdrachten.

Duur: 45 minuten.

Videoles

Grotere opdracht maken en bespreken

Bespreken van een grotere opdracht, bijv. uit een oefententamen.

Duur: 15 minuten.

Chat en video

Zelfstandig werken en 1-op-1 ronde

Zelfstandig werken aan opgaven. De docent maakt een 1-op-1 ronde langs de cursisten voor persoonlijke uitleg.

Duur: 45 minuten.

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij meer weten over ons cursusaanbod? Meld je dan aan voor een live-sessie waarin wordt uitgelegd hoe een cursus er bij WisMon uitziet, vraag persoonlijk advies aan of bel ons op 030-737 0348. Wij denken graag met je mee!

Alle vragen