Virtual reality

Wil je je lesstof tot leven brengen? Virtual reality maakt het onbereikbare bereikbaar! Met onze docententrainingen en gastlessen ontdek je de voordelen van deze nieuwe technologie voor het onderwijs van nu. Laat je verrassen door de mogelijkheden van VR in de klas.

Aan de slag met virtual reality

Technologische ontwikkelingen creëren nieuwe kansen in het onderwijs. Met virtual reality (VR) bied je leerlingen een levendige en unieke beleving.VR-onderwijs is ervaringsgericht en maakt het mogelijk om plekken te bezoeken die anders onbereikbaar zijn. Ga met leerlingen op reis en bezoek samen de Taj Mahal, maak een tour door ons zonnestelsel of onderzoek de processen in een plantencel. Zin in een spannend avontuur? Neem dan eens een kijkje in een nucleaire reactor! Met VR kun je allerlei onderwerpen van verschillende kanten bestuderen. Zo maak je lastige concepten begrijpelijk en kun je leerlingen uitleg bieden die in 2D niet mogelijk is.

Als docent kies je zelf wanneer VR van toegevoegde waarde is voor het leerproces van je leerlingen. Gebruik VR bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuwe onderwerp, als ondersteuning bij een gedetailleerde uitleg of tijdens een zelfstandige opdracht waarbij leerlingen zelf een unieke ervaring maken met hun smartphone of een VR-bril. Benieuwd naar de mogelijkheden van VR-onderwijs? WisMon biedt diverse docententrainingen aan om de wereld van virtual reality te ontdekken. Samen kijken we hoe virtual reality bij jullie op school ingezet kan worden. Wil je eerst kijken hoe leerlingen VR ervaren? Tijdens onze gastlessen gaan leerlingen zelf aan de slag en kunnen ze al hun creativiteit kwijt.Ondersteuning door WisMon

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van virtual reality? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen en uitvoeren van een implementatieplan. Met onze expertise in innovatie en achtergrond in het onderwijs helpen we jullie graag op weg.
Neem contact met ons op >>

Docententrainingen

Wil jij in de klas ook aan de slag met virtual reality, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met een docententraining van WisMon leer je alle ins&outs en ga je naar huis met concreet lesmateriaal dat direct toepasbaar is in de klas.


Bekijk hier onze trainingen>>

Gastlessen en lessenreeksen

Wil jij dat jouw leerlingen 21e eeuwse vaardigheden ontwikkelen en tegelijkertijd geënthousiasmeerd worden voor bèta en technologie? Een gastles of lessenreeks virtual reality van WisMon brengt de wereld van bèta en technologie (bijna letterlijk en figuurlijk) tot leven.

Bekijk hier onze gastlessen>>

TeachVR: hét VR platform voor scholen

TeachVR maakt virtual reality toegankelijk voor het onderwijs en brengt hard- en software bij elkaar. Binnen het TeachVR-platform heb je toegang tot bestaand (les)materiaal en kun je gemakkelijk zelf nieuwe content creëren. WisMon helpt scholen te onderzoeken hoe TeachVR het beste aansluit op onderwijsbehoeften, zorgt voor een soepele implementatie van TeachVR in de lessen en creëert content voor TeachVR.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor het huren of kopen van VR-hardware.Bel of mail ons om specifieke wensen te bespreken.

De voordelen van TeachVR

  • De hard- en software zijn gemakkelijk te gebruiken. Het maken van een VR-les is net zo eenvoudig als het in elkaar zetten van een powerpointpresentatie.
  • Iedereen kan zijn VR-creaties delen. Zo heb je toegang tot een bijna eindeloze bibliotheek van VR-materiaal.
  • Het lesmateriaal van TeachVR sluit aan op het curriculum. Doordat het per vak is ingedeeld, vind je gemakkelijk lessen die aansluiten bij het onderwerp dat je zoekt.
  • De software is ook toegankelijk voor leerlingen. Met TeachVR kunnen leerlingen de mogelijkheden van virtual reality onderzoeken en zelf VR-ervaringen maken.

Meer weten?

Heb je interesse in een docententraining, gastles of project op maat? Of wil je vrijblijvend meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail ons via onderstaande contactgegevens, WisMon denkt graag met je mee.

Contact

Vragen? Het WisMonteam staat iedere werkdag van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar.