MakeX robotwedstrijd - Training voor leraren & docenten

Ben je klaar voor dé robotwedstrijd van het jaar? Bereid je leerlingen voor op een wereldwijde robotcompetitie waarin naast programmeren en ontwerpend leren vooral ook plezier en samenwerken centraal staat.

Robotwedstrijd MakeX

Willen jullie met jullie school met één of meerdere teams meedoen aan de MakeX robotwedstrijd? WisMon helpt! Tijdens deze training leer je wat MakeX inhoudt en wat je als team kunt verwachten. Je maakt kennis met de mBot en gaat zelf programmeren zodat je jouw leerlingen kunt ondersteunen bij de voorbereidingen voor deze uitdagende robotwedstrijd. Reizen jullie straks naar China voor de finale?

De training is geschikt voor zowel PO-leraren als VO-docenten.

Werkvormen

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten leer je over MakeX en breid je je theoretische kennis over de mBot en programmeren uit. Je gaat vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies zodat jullie je robotteam(s) goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd.

Opbouw training

Tijdens de training krijg je:
  • Algemene informatie over MakeX;
  • Uitleg over de mBot;
  • De mogelijkheid om zelf met de mBot aan de slag te gaan;
  • Praktische tips om na de training direct met je robotteam(s) aan de slag te kunnen.

Literatuur

Voor deze docententraining maken we gebruik van de inhoudslijn computational thinking van SLO.

Reader

Indien van toepassing worden benodigde readers tijdens de training uitgedeeld.
Praktische informatie
Datum: in overleg te bepalen
Tijd: in overleg te bepalen
Locatie: op school
Docent: Bart de Jong en/of Madelon Rietveld
Aantal deelnemers: max. 10

Kosten
€800,- per team op school (max. 10 deelnemers); vrijgesteld van BTW, excl. reiskosten

Inschrijving
Vraag hier een training bij jou op school aan*.*WisMon behoudt zich het recht voor om in geval van onvoldoende inschrijvingen de training af te lassen. WisMon zal de klant hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Trainingen van WisMon


WisMon is gespecialiseerd in innovatief onderwijs. Wij bieden, naast gastlessen en lessenreeksen, trainingen voor leraren en docenten aan binnen de thema’s onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, en virtual reality. Onze trainers hebben een achtergrond in het onderwijs en richten zich tijdens de trainingen op de praktische toepassing in de klas. Zo ga je aan het eind van elke training naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum om direct in je lessen te gebruiken. Al onze trainingen kunnen ook voor een team bij jullie op school worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van innovatief onderwijs en zoeken jullie naast een inspirerende training ook breder advies? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen van een implementatieplan, met onze achtergrond in het onderwijs en expertise in innovatie en 21e-eeuwse vaardigheden helpen we scholen graag op weg.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.