<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Basiscursus wiskunde

Wil je je basiskennis van wiskunde bijspijkeren? Of ga je bij ons een cursus volgen en is het lang geleden dat je wiskunde hebt gehad? Dan is deze cursus perfect voor jou! We frissen de basisvaardigheden op zodat je een goede basis hebt om te starten aan een cursus wiskunde a/b, scheikunde of natuurkunde.

Schrijf je in

Afstandsonderwijs Cursussen

Wij bieden tot en met 1 juni onze huidige cursussen aan via het programma Zoom in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19.

Wij verwachten dat de zomercursussen die op 2 juni 2020 starten weer gewoon klassikaal kunnen worden gegeven. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan bieden wij onze cursussen als afstandsonderwijs aan, zodat leerlingen zich alsnog kunnen voorbereiden op het CCVX voortentamen.

Het blijft, ook in tijden van thuiswerken, mogelijk om een digitale proefles of intake in te plannen. Ideaal voor als je benieuwd bent hoe een digitale les nou verloopt of als je nog vragen hebt over het inhalen van een vak!

Vraag een proefles aan Digitale intake

Voor wie

Voor de basiscursus wiskunde a/b is er geen voorkennis van wiskunde nodig. Bij twijfel of je de basiscursus wiskunde nodig hebt, kan je eerst onze digitale instaptoets maken. Mocht je het fijner vinden om de toets op papier te hebben dan vind je hier de opgaven en antwoorden.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 3 uur zelfstudie bij elke les. Zorg dat je hiervoor voldoende tijd voor vrij maakt.

Lesmateriaal

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus:

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je op verzoek aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is.

Opbouw cursus

Blok 1

Getallen en bewerkingen

natuurlijke getallen, breuken, rekenen met letters, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, voorrangsregels

Blok 2

Machten en wortels

machtsverheffen, worteltrekken, bewerkingen met wortelvormen, wortels en negatieve getallen

Blok 3

Eerstegraads functies en grafieken

eerstegraads vergelijkingen, functies, grafieken, richtingscoëfficiënt en helling, snijpunten, ongelijkheden

Blok 4

Algebra

haakjes wegwerken, merkwaardige producten, ontbinden in factoren, product-som-methode

Blok 5

Tweedegraads functies en grafieken

tweedegraads vergelijkingen, abc formule, functies, grafieken, snijpunten, ongelijkheden

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Aankomende basiscursussen

Amsterdam - VU

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
17:3021:00
18/05/202029/05/2020
30 lesuren
Amsterdam - VU
300

Eerste 5 lessen: 17:30 tot 21:00 uur
Laatste 4 lessen: 17:00 tot 20:30 uur

We raden aan om uiterlijk twee weken voor start je in te schrijven. Bij te weinig deelnemers wordt deze cursus samengevoegd. 

Minimum aantal deelnemers: 8

Cursus combineren

Utrecht

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
17:3021:00
18/05/202029/05/2020
30 lesuren
Utrecht
300

Eerste 5 lessen: 17:30 tot 21:00 uur
Laatste 4 lessen: 17:00 tot 20:30 uur

We raden aan om uiterlijk twee weken voor start je in te schrijven. Bij te weinig deelnemers wordt deze cursus samengevoegd. 

Minimum aantal deelnemers: 8

Cursus combineren
Floris
Wiskunde B HAVO

 

Sophie
Wiskunde B VWO

In mijn tussenjaar wilde ik naast vakken inhalen, die ik nodig heb voor mijn studie,  ook naar het buitenland. Zo kwam ik terecht bij Wismon!  Hier heb ik in drie maanden tijd wiskunde B en natuurkunde ingehaald. Dit lukte door de duidelijke uitleg van mijn goede docent, de kleine klas en vooral hard werken en veel oefenen!

Uveys
Wiskunde B HAVO

In 3 maanden tijd veel geleerd. Mijn docent heeft mij altijd goed gemotiveerd en de juiste hulp aangeboden. Ik heb dankzij de cursus bij Wismon mijn examen zelfs met een 9 afgerond! Zeker weten aan te raden!

Sem
Wiskunde B VWO

Door goede lessen, uitleg en planning heb ik bij Wismon de benodigde Beta vakken voor Geneeskunde gehaald. De kleine klassen en leuke/leergierige sfeer maakt het studeren alleen maar makkelijker. Wismon is een echte aanrader!

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen