Onze bètacursussen

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een HBO of WO studie die precies bij jou past? Onze cursussen in exacte vakken behandelen de gehele bovenbouwstof zodat je alsnog kan worden toegelaten tot jouw studie!

Schrijf je in

Voor wie?

Je studiekeuze is gemaakt, maar jouw gekozen profiel sluit niet aan en je moet een toelatingstoets of afsluitend examen afleggen. Of je wilt de gehele bovenbouwstof nogmaals doorlopen zodat je overgaat naar de volgende klas, of omdat je gezakt bent en op gaat voor het staatsexamen.

Bij WisMon kun je terecht voor een voorbereidende cursus wiskunde A en B, natuurkunde, scheikunde en biologie op havo en vwo niveau. Zo kan je alsnog worden toegelaten tot de studie van jouw dromen!

Onze werkwijze

Groepsgrootte en begeleiding

Bij WisMon werken we met kleine klassen van gemiddeld 10 tot 15 cursisten, en maximaal 20 cursisten. Hierbij is veel aandacht voor het werken met (examen-)opgaven. Bij groepen van meer dan 10 leerlingen zetten we op enkele momenten tijdens de cursus een docent-assistent in. Zo is er ruimte voor extra begeleiding bij de onderwerpen waar je meer moeite bij hebt.

Extra begeleiding

Wil je extra uitleg naast de cursuslessen? Je kan gebruik maken van ons uitgebreide netwerk aan bijlesdocenten. Zo kun je extra ondersteuning inzetten op de momenten dat jij dit nodig hebt.

Afsluitend examen

Je kiest altijd zelf het examen dat je wilt gaan afleggen. Je kunt de cursus afsluiten met verschillende examens, een toelatingstoets bij jouw opleiding of je Colloquium Doctum. Informeer vóór start van de cursus zelf bij de studieadviseur van de opleiding waar je wilt gaan studeren welk een certificaat wordt erkend. Weet je nog niet welk examen je wilt gaan afleggen? Hier vind je meer informatie over alle afsluitende examens.

CCVX voortentamentraining

Heb je zelf al de hele stof doorlopen wil je alleen de puntjes op de i zetten voor het CCVX voortentamen? Dan kan je aansluiten bij onze voortentamentraining. Kijk voor meer informatie op de pagina voortentamentraining.

Jouw cursusprogramma


Cursusduur en intensiviteit

Elke cursus heeft een vast aantal uur les om de hele bovenbouwstof te doorlopen. Bij een voor- en najaarscursus heb je twee tot drie keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week. Bij een jaarcursus worden lessen verspreid over acht maanden, waarbij je één keer per week les hebt. De cursussen starten in januari, juni en september en worden in zowel Utrecht als Amsterdam aangeboden.

Kijk voor de exacte startdata en prijzen op de vakpagina.

Meerdere vakken nodig?

Mis je meerdere bètavakken? Ons cursusaanbod is zo georganiseerd dat je binnen een jaar voor alle vier de bètavakken je certificaat kunt behalen. Maar hoe pak je dit nu aan, en wat is de juiste volgorde? We hebben de verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet op de pagina cursussen combineren.

Locaties

WisMon Utrecht
In Utrecht vinden onze cursussen plaats op onze eigen leslocatie in het centrum van Utrecht. Deze leslocatie bevindt zich op 15 minuten lopen van Utrecht CS.
Wismon utrecht   leslokaal

WisMon Utrecht

Lucasbolwerk 15
Google maps
VU Amsterdam
De campus van de VU is zowel met de auto als met het OV goed bereikbaar. Kom je met de trein, stap dan uit op station Zuid-WTC. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen (of 1 halte met de tram).

Foto vu 2

VU Amsterdam

De boelelaan 1105 Amsterdam
Google maps

Inschrijven & Contact

Wil je meer informatie over onze cursussen? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen.