Virtual reality in de klas - The next level

Zet jij virtual reality (VR) al in de klas in en wil je nu je eigen VR-content maken? Tijdens deze training maak je 360 gradenfoto’s en -video’s, en creëer je je eigen 3D-visualisaties voor persoonlijke VR-lessen.

Een stap verder met virtual reality

Deze training is speciaal voor leraren en docenten die al wat ervaring hebben met het gebruik van virtual reality (VR) in de klas. Ben je bekend met de mogelijkheden voor VR in het onderwijs en klaar voor de volgende stap? Zoek niet verder! Samen met de trainer(s) van WisMon creëer je je eigen VR-content en til je het gebruik van VR in je klaslokaal naar een hoger niveau. Je maakt je eigen 360 gradenfoto’s en -video’s, creëert 3D-visualisaties en maakt met behulp van praktische tips en concrete voorbeelden binnen de kortste keren de mooiste VR-lessen.

De training is geschikt voor zowel PO-leraren als VO- en HO-docenten, affiniteit met digitale middelen is i.v.m. het gebruik van diverse technieken een pré.

Werkvormen

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over virtual reality uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies. We zetten o.a. snelle prototypes en de snelle presentatie in.

Opbouw training

Tijdens de training behandelen we:
  • Do’s en don’ts voor het gebruik van virtual reality op school;
  • Hoe je VR-lessen kunt maken;
  • Verschillende manieren om zelf VR-content te creëren;
  • Het maken van 360 gradenfoto’s en -video’s;
  • Het bouwen van een 3D-omgeving m.b.v. 3D-modellen.

Literatuur

Voor deze training maken we gebruik van:
  • Leren Met AR/VR - van Ast, Bloemsma, Dijkstra, Teeuwen et al. 2017;
  • Virtual Reality en Augmented Reality in het primair onderwijs - de Lange & Lodewijk 2017.

Reader

Indien van toepassing worden benodigde readers tijdens de training uitgedeeld.
Praktische informatie
Datum: 29 november 2019
Tijd: 14:30 - 17:30 uur
Locatie: Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht
Docent: Bart de Jong
Aantal deelnemers: 4 - 20

Kosten
€175,- per persoon; vrijgesteld van BTW

€800,- per team op school (max. 10 deelnemers); vrijgesteld van BTW, excl. reiskosten

Inschrijving
Meld je hier aan*.

Een training bij jou op school? Vraag een offerte aan.

*WisMon behoudt zich het recht voor om in geval van onvoldoende inschrijvingen de training af te lassen. WisMon zal de klant hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Trainingen van WisMon


WisMon is gespecialiseerd in innovatief onderwijs. Wij bieden, naast gastlessen en lessenreeksen, trainingen voor leraren en docenten aan binnen de thema’s onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, en virtual reality. Onze trainers hebben een achtergrond in het onderwijs en richten zich tijdens de trainingen op de praktische toepassing in de klas. Zo ga je aan het eind van elke training naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum om direct in je lessen te gebruiken. Al onze trainingen kunnen ook voor een team bij jullie op school worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van innovatief onderwijs en zoeken jullie naast een inspirerende training ook breder advies? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen van een implementatieplan, met onze achtergrond in het onderwijs en expertise in innovatie en 21e-eeuwse vaardigheden helpen we scholen graag op weg.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.